28.5 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΈρχεται να μας… κάψει ο Ιούνιος – Καύσωνας με 40άρια προ των...

Έρχεται να μας… κάψει ο Ιούνιος – Καύσωνας με 40άρια προ των πυλών

Από την Κυριακή ο καιρός θα αλλάξει και το θερμόμετρο θα βρίσκεται σε συνεχή άνοδο

Προ των πυλών βρίσκεται ο Ιούνιος και από ότι όλα δείχνουν φέρνει μαζί του και το πρώτο ισχυρό κύμα καύσωνα. Οι μετεωρολόγοι που έχουν προειδοποιήσει ότι φέτος το καλοκαίρι θα είναι ιδιαίτερα θερμό, αναφέρουν πως από την Κυριακή και έπειτα ο καιρός αναμένεται να αλλάξει πλήρως και οι θερμοκρασίες να αρχίσουν να ανεβαίνουν σταδιακά «αγγίζοντας» και τα πρώτα σαραντάρια.

Συγκεκριμένα, από την Κυριακή και μετά η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο που χρησιμοποιεί η εφαρμογή Windy η Πέμπτη (6/6) αναμένεται να είναι – μέχρι στιγμής – η πιο ζέστη μέρα με το θερμόμετρο στη Χαλκίδα να φτάνει ακόμα και τους 42 βαθμούς Κελσίου. Για την Αθήνα η πιο ζεστή μέρα αναμένεται να είναι η Τρίτη (4/6) καθώς η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε την πορεία του καιρού

Οι προβλέψεις του Σάκη Αρναούτογλου

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου, τη Δευτέρα η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει ακόμα και τους 39 βαθμούς Κελσίου. «Μετά τις 30 Μαΐου περιορίζεται σημαντικά η αστάθεια και η χώρα εισέρχεται σε φάση σταδιακής και κατά τόπους αισθητής ανόδου της θερμοκρασίας».

«Θα αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία»

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, μέχρι και την Παρασκευή ο καιρός αναμένεται να είναι ασταθής, ενώ στα κεντρικά και στα βόρεια θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Ο υδράργυρος θα ανέλθει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, κοντά στους 27-29 βαθμούς. Από το Σάββατο και μετά θα αρχίσει να ανεβαίνει ακόμα περισσότερο η θερμοκρασία.

Ακόμη, ο μετεωρολόγος αναφέρει πως το Σάββατο αναμένεται να προσεγγίσει τη χώρα μία θερμή αέρια μάζα, από τις ακτές της βόρειας Αφρικής, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να αυξηθεί και να ξεπεράσει τους 32 – 33 βαθμούς κελσίου στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Σε ότι αφορά τον καιρό των Ευρωεκλογών, ο γνωστός μετεωρολόγος τόνισε πως θα έχουμε καλοκαιρινό καιρό με τις θερμοκρασίες να φτάνουν στους 30 με 32 βαθμούς κελσίου και σε μερικές περιοχές της χώρας να τους ξεπερνούν.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα