22.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΈτσι θα ζεστάνετε με μία κίνηση το αυτοκίνητό σας τα κρύα πρωινά...

Έτσι θα ζεστάνετε με μία κίνηση το αυτοκίνητό σας τα κρύα πρωινά του χειμώνα

Απλά βήματα για να μην παγώνετε μέσα στο αυτοκίνητό σας τα κρύα πρωινά του χειμώνα

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από μια παγωμένη καμπίνα αυτοκινήτου τα πρωινά του χειμώνα, πόσο μάλλον όταν βιαζόμαστε να φτάσουμε στον προορισμό μας και το κλιματιστικό θέλει τον χρόνο του για να μας προσφέρει την επιθυμητή θερμοκρασία.

Τι καλύτερο λοιπόν, απ’ το να μάθουμε για ορισμένες βασικές κινήσεις που θα μας λύσουν τα χέρια. Αρχικά, όσα αυτοκίνητα διαθέτουν θερμαινόμενα καθίσματα ή και τιμόνι, θα ήταν σοφό να τα ενεργοποιήσουμε πρώτα καθώς έρχονται σε άμεση επαφή με το σώμα μας. Αυτομάτως θα αισθανθούμε καλύτερα, ακόμη και αν ο αέρας μέσα στην καμπίνα παραμένει ψυχρός.

Έπειτα θα πρέπει να στραφούμε στο σύστημα κλιματισμού. Εάν τον ανοίξουμε δίχως να επιλέξουμε τη λειτουργία air condition τότε η παροχή ζεστού αέρα θα ξεκινήσει μετά την αύξηση της θερμοκρασίας του κινητήρα, όπως αναφέρει το carandmotor.gr.

Με δεδομένο ότι το ζητούμενο είναι η άμεση παροχή θερμού αέρα, αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να ενεργοποιήσουμε το air condition, επιλέγοντας μάλιστα την ανακύκλωση του αέρα.

Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουμε να επιταχύνουμε την αύξηση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ενώ ταυτόχρονα η χρήση του air condition θα αποτρέψει και τη δημιουργία συμπυκνωμάτων στα παράθυρα και το παρμπρίζ του οχήματος.

Από τη στιγμή που ο κινητήρας φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία, μπορεί κανείς να απενεργοποιήσει το air condition και την ανακύκλωση του αέρα, ώστε περιορίσει -μεταξύ άλλων- και την κατανάλωση του καυσίμου, αξιοποιώντας πλέον τη θερμότητα που αποβάλλει το θερμικό μοτέρ μέσω του κυκλώματος ψύξης.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα