27.6 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑEuroferry Olympia: Στο νοσοκομείο της Κέρκυρας ο 21χρονος διασωθείς - Τα πρώτα...

Euroferry Olympia: Στο νοσοκομείο της Κέρκυρας ο 21χρονος διασωθείς – Τα πρώτα λόγια του

«Πείτε μου ότι είμαι ζωντανός». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του 21χρονου οδηγός φορτηγού, που διασώθηκε το πρωί της Κυριακής από το φλεγόμενο πλοίο «Euroferry Olympia», έπειτα από δυόμιση ημέρες.

Ο 21χρονος, μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να υποβληθεί σε εξετάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του δείχνει να είναι καλή.

Ο ίδιος φέρεται να είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα στους διασώστες της ΕΜΑΚ που τον απεγκλώβισαν από το πλοίο ότι «άκουγα κι άλλες φωνές».

Το χρονικό της διάσωσης του 21χρονου από το πλοίο

Όλα συνέβησαν νωρίτερα το πρωί της Κυριακής, όταν διασώστες της ΕΜΑΚ εντόπισαν τον 21χρονο οδηγό φορτηγού, λευκορωσικής καταγωγής, στην πρύμνη του πλοίου «Euroferry Olympia».

Ο 21χρονος βρέθηκε στην πρύμνη του πλοίου και μάλιστα κατέβηκε μόνος του από σκάλα για να πάει στους διασώστες. Ο ίδιος αναμένεται να δώσει πληροφορίες για τυχόν και άλλα άτομα που πιθανόν βρίσκονται επί του πλοίου.

Εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα επιχείρηση από ειδική ομάδα επί του πλοίου για τον εντοπισμό των υπολοίπων 11 αγνοουμένων αν το θερμικό και τοξικό φορτίο πέσει.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα