19.8 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕυλογιά των πιθήκων: Aνεμοβλογιά δείχνουν οι πρώτες εξετάσεις του ύποπτου κρούσματος στην...

Ευλογιά των πιθήκων: Aνεμοβλογιά δείχνουν οι πρώτες εξετάσεις του ύποπτου κρούσματος στην Ελλάδα

Οι πρώτες πληροφορίες για το ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων που νοσηλεύεται στο Αττικον

Ανεμοβλογιά και όχι ευλογιά των πιθήκων είναι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ύποπτο κρούσμα που εντοπίστηκε στην Ελλάδα σε 29χρονο Αγγλο ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικόν». Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της ΕΡΤ, τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου του πρώτου δείγματος που ελήφθη από τον ασθενή, δείχνουν ότι πρόκειται για ανεμοβλογιά. Ήδη έχει ξεκινήσει ο μοριακός έλεγχος του δεύτερου δείγματος για επαλήθευση αυτού του αποτελέσματος.

Το ύποπτο κορύσμα εντοπίστηκε το Σάββατο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για έναν Άγγλο τουρίστα, ο οποίος, μαζί με τη συνοδό του, ασυμπτωματική, εισήχθησαν στο Αττικό νοσοκομείο προκειμένου να νοσηλευτούν σε θαλάμους αρνητικής πίεσης. Ο ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα για επιβεβαιωτική εξέταση τα οποία στάλθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα.

Για την πορεία της υγείας του 29χρονου Άγγλου τουρίστα που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αττικόν με συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων μίλησε νωρίτερα την Κυριακή ο καθηγητής Μικροβιολογίας του νοσοκομείου, Σπυρίδων Πουρνάρας. Όπως ανέφερε ο καθηγητής, ο νεαρός δεν έχει πυρετό, είναι ευδιάθετος σήμερα, ενώ και η σύντροφος του δεν έχει εκδηλώσει συμπτώματα. Ο 29χρονος φέρει δερματικά εξανθήματα και οι υγειονομικές αρχές της Κεφαλονιάς που αξιολόγησαν το περιστατικό, το χαρακτήρισαν ως ύποπτο για τη συγκεκριμένη νόσο και γι΄αυτό μεταφέρθηκε στην Αθήνα.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα