17.4 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΓεγονός η νέα σύγχρονη πεζογέφυρα στην Αγία Παρασκευή

Γεγονός η νέα σύγχρονη πεζογέφυρα στην Αγία Παρασκευή

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής έγινε χθες πραγματικότητα με την παράδοση στους πολίτες της νέας σύγχρονης πεζογέφυρας επί της Λ. Μεσογείων, στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής (ύψος ΙΚΑ), η οποία κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και δημοπρατήθηκε και εκτελέστηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Τα εγκαίνια πραγματοποίησαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γ. Καραγιάννης, παρουσία της Υπ. Παιδείας Ν. Κεραμέως και του Δημάρχου Αγ. Παρασκευής Β. Ζορμπά.

Στη λιτή  τελετή που ευλόγησε  ο Πατέρας Νικόλαος Αρχιερατικός  προϊστάμενος της Εκκλησίας Προφήτη Ηλία, παραβρέθηκαν οι  Βουλευτές  της ΝΔ Δ. Καιρίδης,  Θ. Ρουσόπουλος και Γ.  Κουμουτσάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης  Μεταφορών Β. Γιαννακόπουλος (επί δημαρχίας του οποίου επελέγη το συγκεκριμένο σημείο), ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας  Γ. Κεχρής, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Θ. Κατσιγιάννης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας Γ. Σελίμης, ο πρώην δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Γ. Σταθόπουλος, ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Η. Δόλγυρας, ο σύμβουλος οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Κ. Λογοθέτης, στελέχη του Υπουργείου Υποδομών, των όμορων Δήμων και της Περιφέρειας.

Η νέα πεζογέφυρα είναι η τρίτη που ολοκληρώνεται από τις συνολικά 6 που κατασκευάζονται σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και είναι συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 13 εκ. ευρώ.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα