21.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΓια ποιο πιάτο πρέπει πρώτα να υπογράψεις ειδική φόρμα για να το...

Για ποιο πιάτο πρέπει πρώτα να υπογράψεις ειδική φόρμα για να το φας;

Δίχως αμφιβολία, πρόκειται για το πιο πικάντικο πιάτο στον κόσμο.

Ξεκίνησε να γίνεται γνωστό στον δυτικό κόσμο κυρίως από εστιατόρια Μπαγκλαντεσιανών μεταναστών στο Μπίρμιγχαν, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Phaal Curry ή αλλιώς fall ή απλά fal είναι ουσιαστικά μία συνταγή με βάση την ντομάτα όπου το curry συνδυάζεται με κάποια πρωτεϊνή, πιο συχνά με κοτόπουλο.

Τα επίπεδα μπαχαρικών του είναι τόσο υψηλά που ακόμη και οι μάγειρες φορούν προστατευτικό εξοπλισμό όπως μάσκες και γάντια κατά την προετοιμασία του. Βασίζεται στο πιο πικάντικο κάρυ του κόσμου, το phaal ή το phall που μπορεί να βάλει «φωτιά» στη γλώσσα, τους γευστικούς κάλυκες, το στόμα και το στομάχι. Στις περισσότερες εκδοχές του, το συγκεκριμένο πιάτο μαγειρεύεται με περισσότερες από δέκα πιπεριές μερικές εκ των οποίων είναι οι πλέον καυτερές του πλανήτη.

Μεταξύ των πιάτων αυτών είναι και η περιβόητη bhut jolokia, γνωστή και ως πιπεριά-φάντασμα, η οποία θεωρείται η πιο καυτερή πιπεριά του πλανήτη και η οποία μπορεί να ενισχυθεί και με άλλες καυτερές πιπεριές.

Το Phaal Curry μάλιστα θεωρείται τόσο καυτερό που σε πολλά εστιατόρια οι πελάτες που θέλουν να το παραγγείλουν, πρέπει να συμπληρώνουν μία ειδική φόρμα πριν το φάνε, ώστε αν κάτι στραβώσει μετά την κατανάλωσή του να μην μπορεί ο πελάτης-καταναλωτής να μηνύσει τον μάγειρα.

Ακόμα και για τους λάτρεις των πικάντικων, μία κουταλιά από το Phaal Curry θα αρχίσει να σε καίει πριν καν αγγίξει τη γλώσσα.

«Έχουν περάσει δύο ώρες από τότε που έφαγα απλά μία κουταλιά του πιάτου και ακόμα νιώθω ελαφρύ κάψιμο στα χείλη και ελαφρύ πονοκέφαλο […] μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι βίωσα ακριβώς πώς είναι να τρως ένα από τα πιο καυτερά πιάτα του πλανήτη και αυτή η εμπειρία θα μείνει για πάντα» σημείωσε ένας youtuber.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα