21.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑH αν. Αττική στην κορυφή του Αγροδιατροφικού Τομέα

H αν. Αττική στην κορυφή του Αγροδιατροφικού Τομέα

Η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στην Ν.Α. Ευρώπη, που γίνεται στην περιοχή μας, στα Σπάτα είναι αφορμή, να σκεφτούμε τις πραγματικές δυνατότητες των επιχειρήσεων αγροδιατροφικού τομέα και εστίασης, που βρίσκονται στην περιοχή.

Στο τελευταίο στάθηκε ιδιαίτερα ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής, Γιάννης Σμέρος, ο οποίος παρευρέθη στα εγκαίνια της FOOD EXPO 2022 και συμμετείχε στις συζητήσεις με εκθέτες, παραγωγούς, εξαγωγείς και μεταποιητές, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας.

Είναι πολύ ενθαρρυντικό για την περιοχή μας, ότι ανάμεσά τους βρίσκονται αρκετοί εκθέτες της Ανατολικής Αττικής, οι οποίοι διαφημίζουν τον τόπο μας και προωθούν τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα.
Παράλληλα, τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροδιατροφικός τομέας τα τελευταία χρόνια, αλλά και οι ανησυχίες, σχετικά με τις αβεβαιότητες που προκαλεί στον τομέα, η κλιμάκωση της ενεργειακής κρίσης, λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία.

Κατά την επίσκεψη αυτή, συμμετείχε στο κλιμάκιο στελεχών που συνόδευσαν τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη στην επίσκεψη του στην έκθεση.
Με αφορμή τις ουσιαστικές συζητήσεις που έγιναν στην έκθεση ο κ. Σμέρος προέβει στην ακόλουθη δήλωση:

«Χρειάζονται άμεσες και ξεκάθαρες πολιτικές, για την ενίσχυση του κρίσιμου τομέα παραγωγής και ανάπτυξης της Ανατολικής Αττικής:
-Άμεση ρύθμιση στην αγορά ενέργειας.
-Άμεση φορολόγηση των υπερκερδών, των παραγωγών ενέργειας.
-Να μπει πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής.
-Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, ώστε να στηριχθούν οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας.
Αυτή τη δέσμη μέτρων που εκφράζει το ΠΑΣΟΚ εδώ και μήνες, διεκδικούμε ως Ανατολική Αττική, να τεθεί σε προτεραιότητα, καθώς στόχος μας είναι να θωρακίσουμε την ελληνική οικονομία, μέσα στις πολύ δύσκολες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η ενεργειακή κρίση». δήλωσε ο κ. Σμέρος.

Γιάννης Σμέρος

Χημικός Μηχανικός MSc

Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής

Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα