17.4 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ ανακύκλωση στην πηγή γίνεται πραγματικότητα μέσω των μαθητών της Ραφήνας

Η ανακύκλωση στην πηγή γίνεται πραγματικότητα μέσω των μαθητών της Ραφήνας

Μετά την ολοκλήρωση του μεγάλου διαγωνισμού ανακύκλωσης Σχολείων Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  & Αθλητικών Ακαδημιών έφθασε η ώρα της επιβράβευσης των μαθητών των τάξεων που κέρδισαν!

Έτσι σήμερα Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας, με τη συμμετοχή των μαθητών που συμμετείχαν, στον μεγάλο διαγωνισμό συλλογής κουπονιών προϊόντων προς ανακύκλωση (πλαστικό, αλουμίνιο και γυαλί) που παραδόθηκαν ανά σχολικό τμήμα, έγινε βράβευση των μαθητών,  παρουσία του Δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνούς,  του Brand President  της  ΑΒ Βασιλόπουλος  Βασίλη Σταύρου.

Τα τρία (3) σχολικά τμήματα που κέρδισαν  στη διαδικασία  συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών και συσκευασιών  και βραβεύονται   με τα  «δώρα – έπαθλα» του διαγωνισμού  είναι :

1ο ΕΠΑΘΛΟ στο 4ο Δημοτικό Ραφήνας – Τμήμα ΣΤ’                           

Ένα (1) tablet για κάθε έναν από τους μαθητές του σχολικού τμήματος με τη μεγαλύτερη συλλογή ανακυκλώσιμων συσκευασιών  (22.042 συσκευασίες).

2Ο ΕΠΑΘΛΟ στο 1ο Δημοτικό Ραφήνας – Τμήμα ΣΤ’ 2                        

Ένα (1) Smartwatch για κάθε έναν από τους μαθητές  του σχολικού τμήματος με τη δεύτερη μεγαλύτερη συλλογή ανακυκλώσιμων συσκευασιών  (6.233 συσκευασίες).

3Ο  ΕΠΑΘΛΟ στο 2ο Δημοτικό Ραφήνας – Τμήμα ΣΤ’2                         

Ένα (1) power bank για κάθε έναν από τους μαθητές  του σχολικού τμήματος με την τρίτη μεγαλύτερη συλλογή ανακυκλώσιμων συσκευασιών  (4.747 συσκευασίες).

Ο Διαγωνισμός διεξήχθη με την ευγενική χορηγία της ΑΒ Βασιλόπουλος, για την ανταποδοτική ανακύκλωση.

Η δημοτική αρχή Μπουρνούς αποδεικνύει στην πράξη ότι έχει στοχεύσει σοβαρά στο θέμα της ανακύκλωσης στην πηγή με απτά τα θετικά στοιχεία. Ο Δήμαρχος κος Μπουρνούς επαίνεσε τους μαθητές για την προσπάθεια που κατέβαλαν και τους παρότρυνε να συνεχίσουν, υποστηρίζοντας ότι η ανακύκλωση στην πηγή θα γίνει ευρέως γνωστή κυρίως απ’ την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς που είναι ικανή ν’ αλλάξει την παλιά νοοτροπία.

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα