21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΗ Αθηνά Πρόγιου ομιλήτρια στην ημερίδα «Κλιματική Αλλαγή: Δράση για προσαρμογή και...

Η Αθηνά Πρόγιου ομιλήτρια στην ημερίδα «Κλιματική Αλλαγή: Δράση για προσαρμογή και μετριασμό»

Τιμή για το δήμο Ραφήνας-Πικερμίου ότι η σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Πικερμίου Αθηνά Πρόγιου συμμετείχε ως ομιλήτρια ημερίδας για την κλιματική αλλαγή που διεξήχθη στην αίθουσα του Μεγάρου της Ακαδημίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ: ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΡΙΑΣΜΟ» που έλαβε χώρα στην ανατολική αίθουσα του Μεγάρου της Ακαδημίας την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022.

Η Ημερίδα διοργανώθηκε από το Κέντρο Ερεύνης Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών με την υποστήριξη του Ελληνικού Κόμβου της Κοινότητας Γνώσης και Καινοτομίας για το Κλίμα (Climate-KIC Hub Greece), του Ερευνητικού Κέντρου ΑΘΗΝΑ και του Ιδρύματος Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών.

Οι ομιλητές της ημερίδας προέρχονταν από τον ακαδημαϊκό χώρο (Ακαδημία Αθηνών, Ερευνητικό Κέντρο ΑΘΗΝΑ, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), από θεσμικούς φορείς (Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Τράπεζα της Ελλάδος) αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα (Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών, AXON Enviro-Group Ltd).

Ανέπτυξαν πτυχές της πρόκλησης που θα σημάνει η κλιματική αλλαγή για την χώρα μας, εξήγησαν την δραστηριότητα του Κόμβου Climate-KIC Hub Greece και την συνεισφορά του στην ενίσχυση της κλιματικής καινοτομίας στην Ελλάδα, και περιέγραψαν συγκεκριμένες δράσεις και ερευνητικά έργα που πραγματοποιούνται αλλά και πρωτοβουλίες που προτείνονται στην κατεύθυνση της θωράκιση της χώρας μας από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Σκοπός της ημερίδας ήταν και η δικτύωση μεταξύ των ενδιαφερόμενων φορέων και των νεοφυών επιχειρήσεων που ασχολούνται με το κλίμα, ώστε να επιταχυνθεί η ανάπτυξη και ωρίμανση νέων τεχνολογιών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Στη συνεδρία της ημερίδας με τίτλο «Βιώσιμη Ανάπτυξη» ομιλήτρια η συντοπίτισσα Αθηνά Πρόγιου (Συν-ιδρύτρια και Γενική Διευθύντρια, AXON Enviro-Group Ltd).

Αποκλειστικές δηλώσεις της κας Αθηνάς Πρόγιου:

Στην πολύ ενδιαφέρουσα και επίκαιρη ημερίδα της Ακαδημίας Αθηνών, είχα την τιμή να παρουσιάσω, ως συντονίστρια, το νέο έργο ΒΙΟΑΣΤΥ: Βιοκλιματικός αστικός σχεδιασμός για την βΙωσιμότητα και ανθεκτικΟτητα  του ΑΣΤικοΥ  περιβάλλοντος στα πλαίσια της κλιματικής αλλαγής, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Ακαδημία Αθηνών και συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ και το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020».

Στα πλαίσια του έργου, θα αποτυπωθεί και θα αξιολογηθεί η θερμική άνεση των κατοίκων συγκεκριμένων περιοχών εντός αστικών ζωνών, οι οποίες παρουσιάζουν ιδιαίτερη θερμική επιβάρυνση, με σκοπό να προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για τη βελτίωση των θερμικών συνθηκών διαβίωσης, λαμβάνοντας υπόψη περιβαλλοντικά, κοινωνικά και τεχνοοικονομικά κριτήρια. Απώτερος στόχος της δράσης μας, είναι η παροχή συγκεκριμένων λύσεων για την προσαρμογή στην εθνική και ευρωπαϊκή πολιτική σχετικά με τη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα των πόλεων στην κλιματική αλλαγή ενώ οι προτεινόμενες λύσεις εντάσσονται στις δράσεις για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα