17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ Κατερίνα περπάτησε ξανά 5 μήνες μετά το τροχαίο που την έστειλε...

Η Κατερίνα περπάτησε ξανά 5 μήνες μετά το τροχαίο που την έστειλε στην εντατική

Το τροχαίο στην Κρήτη ήταν σφοδρό και η νεαρή Κατερίνα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με πολλαπλά κατάγματα σε κρίσιμη κατάσταση.

Ένα τροχαίο στην Κρήτη  είχε σοκάρει τους αυτόπτες μάρτυρες. Η οδηγός απεγκλωβίστηκε από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου της, σοβαρά τραυματισμένη και μπήκε στην εντατική.

Κόντρα στις πιθανότητες που έδιναν οι γιατροί στους γονείς και στους στενούς συγγενείς της, εκείνη τα κατάφερε. Ξεπέρασε τον κίνδυνο, βγήκε από την εντατική και πλέον, μετά από σκληρό αγώνα, περπατάει και βρίσκεται στο σπίτι της.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, η κοινωνία της Κισάμου «πάγωσε» στο άκουσμα ενός πολύ σοβαρού τροχαίου, γράφει το cretalive.gr, καθώς ένα όχημα, για αδιευκρίνιστη αιτία, εξετράπη από την πορεία του, ακολουθώντας εφιαλτική πορεία.

Έπεσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, στην αυλή ενός σπιτιού, ακολούθως σε ένα δένδρο και σε κολώνα την οποία και έκοψε, για να επιστρέψει στο δρόμο όπου, αναποδογυρισμένο πλέον, πέφτει πάνω του ένα άλλο διερχόμενο αυτοκίνητο.

Η ιστορία της νεαρής κοπέλας από την Κρήτη

Από αυτή τη σφοδρή σύγκρουση η Κατερίνα, οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου, τραυματίζεται πολύ σοβαρά και μεταφέρεται στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, στη ΜΕΘ. Σοβαρή πολυκαταγματίας, η διάγνωση. Οι γιατροί της ΜΕΘ επιδίδονται σε αγώνα ζωής.

Γίνεται το πρώτο θαύμα: «ο Θεός άκουσε τις προσευχές όλων μας, μέσα από τις παρακλήσεις», δηλώνει η οικογένεια. Μετά από ένα μήνα αγωνίας στη ΜΕΘ, η Κατερίνα μεταφέρεται σε κλινική του Νοσοκομείου. Συνεχίζονται οι θεραπείες, η Κατερίνα ξεπερνά τον σοβαρό κίνδυνο. Όμως, η μία αγωνία διαδέχεται την άλλη. Τα σοβαρά και πολλά κατάγματα καθηλώνουν την κοπέλα στο κρεβάτι.

Θα μπορέσει να σταθεί όρθια ξανά; Να περπατήσει; Και εάν ναι, πώς θα είναι; Μετά από ένα μήνα ακόμα, η Κατερίνα μεταφέρεται, για αποθεραπεία – αποκατάσταση, στο Αννουσάκειο Θεραπευτήριο της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, στις 25 Νοεμβρίου που γιόρταζε.

Εκεί αρχίζει ένας άλλος Γολγοθάς. Μετά από δύο ολόκληρους μήνες εντατικής ιατρικής και φυσικοθεραπευτικής εργασίας και προσπάθειας, όλοι μιλούν για θαύμα. Η Κατερίνα, όχι μόνο στέκεται όρθια, αλλά η κίνησή της έχει αποκατασταθεί σε τέτοιο βαθμό, που ουδείς εκ των εμπλεκομένων ειδικών πίστευε και περίμενε. Στις 24 Ιανουαρίου 2023, η Κατερίνα πήρε εξιτήριο από το Αννουσάκειο και επέστρεψε στο σπίτι της.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα