21.4 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATURED«Ημέρα καριέρας» στη Ραφήνα: Πώς να δημιουργήσεις το εργασιακό σου μέλλον

«Ημέρα καριέρας» στη Ραφήνα: Πώς να δημιουργήσεις το εργασιακό σου μέλλον

Α. Βασιλόπουλος: Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι η περιοχή μας έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να αναπτυχθεί, και είναι καθήκον μας να το κάνουμε…

Μια εξαιρετικά επιτυχημένη ημερίδα διοργάνωσε σήμερα το διαδικτυακό κανάλι OnCamera,gr, με στόχο χρήσιμες συμβουλές για την επαγγελματική αποκατάσταση, νέων, γυναικών κ.α. που διεκδικούν μια θέση στην αγορά εργασίας.

Κατά γενική ομολογία οι ομιλίες από πλήρως καταρτισμένους ομιλητές, κάλυψαν μια μεγάλη γκάμα θεμάτων όπως: Η αγορά εργασίας – Γυναίκες στην αγορά εργασίας – Επιδοτήσεις θέσεων εργασίας κ.α.

Το ενδιαφέρον του ακροατηρίου μονοπώλησαν οι χρήσιμες συμβουλές που δόθηκαν για την σύνταξη ενός σωστού βιογραφικού, οι τεχνικές για μια αποτελεσματική συνέντευξη, με έμφαση στη γλώσσα του σώματος με απώτερο στόχο την εύρεση εργασίας στο αντικείμενο που έχουν σπουδάσει ή στο αντικείμενο που θέλουν, κοντά στην περιοχή που μένουν και με προοπτικές εξέλιξης.

Την ημερίδα προλόγισε ο αντιπρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Αρτέμιδος, μέλος επίσης του εμπορικού συλλόγου Ραφήνας, Σάββας Ιωαννίδης.  

Για τη θέση της γυναίκας στην αγορά εργασίας μίλησε η Βάσω Κόλλια, υπ. βουλευτής της Ν.Δ. στην αν. Αττική και π. Γ.Γ. Ισότητας, ενώ ο Νίκος Πετρόπουλος ανέλυσε τις ευκαιρίες για εργασία μέσω επιδοτήσεων.

Πολύ διαφωτιστική ήταν η life coach, ειδική σε θέματα HR Γκρέις Χατζίκου, με οδηγίες για την σύνταξη ενός σωστού βιογραφικού. Παράλληλα ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γλώσσας Σώματος, Μάριος Βογιατζής ανέλυσε τις τεχνικές για αποτελεσματική συνέντευξη, εστιάζοντας στη γλώσσα σώματος του συνεντευξιαζόμενου.

Τέλος ο συντονιστής του πάνελ Ανδρέας Βασιλόπουλος στην ομιλία του τόνισε:  …είναι λοιπόν καθήκον μας και μπορούμε να κάνουμε πράγματα ως μονάδες, ο δήμος ως φορέας και τα διάφορα πρόσωπα του δημοσίου να βοηθήσουμε τους νέους της περιοχής μας να βγουν στην αγορά εργασίας και να βρουν δουλειά στο αντικείμενο που έχουν σπουδάσει ή στο αντικείμενο που θέλουν κοντά στην περιοχή που μένουν και με προοπτικές εξέλιξης. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι η περιοχή μας έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να αναπτυχθεί, και είναι καθήκον μας να το κάνουμε”.

Βάσω Κόλλια υπ. βουλευτής Ν.Δ. αν. Αττική
Καφές μετά το τέλος της ημερίδας
Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα