23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗράκλειο: Φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή σε μητέρα που δεν έστελνε το...

Ηράκλειο: Φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή σε μητέρα που δεν έστελνε το παιδί της στο σχολείο

Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, μητέρα που δεν έστελνε το παιδί της στο σχολείο επειδή φοβόταν λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Στην μητέρα που δεν έστελνε το 9χρονο παιδί της στο σχολείο από τον Σεπτέμβριο του 2020, το δικαστήριο, αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Η 40χρονη γυναίκα υποστήριξε ενώπιον της έδρας, ότι φοβόταν λόγω των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο «υιοθέτησε» την πρόταση του εισαγγελέα ο οποίος νωρίτερα είχε προτείνει να επιβληθεί στη 40χρονη μητέρα δύο παιδιών ποινή φυλάκισης έξι μηνών.

Aξίζει να τονιστεί ότι στη γυναίκα δεν επιβλήθηκε χρηματική ποινή, ωστόσο, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα neakriti.gr, πλέον υποχρεούται να «στείλει» ξανά πίσω το παιδί της στο σχολείο του.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ήταν συγκινησιακά φορτισμένη, καθώς η γυναίκα, με δάκρυα στα μάτια, είπε ενώπιον της Έδρας ότι μεγαλώνει μόνη της τόσο τον 9χρονο γιο της, όσο και το μεγαλύτερο παιδί της.

Η 40χρονη υποστήριξε πως φοβόταν να στείλει το παιδί της στο σχολείο, καθώς άκουγε ότι υπάρχουν «τόσα κρούσματα».

Επεσήμανε ακόμη, κατά την απολογία της, ότι κάνει τα πάντα για τα παιδιά της, καθώς δουλεύει πολύ σκληρά, προκειμένου να τα μεγαλώσει.

Μεταξύ άλλων, η 40χρονη ανέφερε στο ακροατήριο ότι πλήρωνε για να κάνει το παιδί της ιδιαίτερα μαθήματα κατ’ οίκον, ούτως ώστε να μη μείνει πίσω στα μαθήματά του.

Συνελήφθη 47χρονος λιμενικός που δεν έστελνε το παιδί του στο σχολείο

Σημειώνεται ότι χθες 10 Φεβρουαρίου, οι αρχές Ηρακλείου Κρήτης, προχώρησαν στη σύλληψη ενός ακόμα γονέα, που κρατούσε το παιδί του μακριά από το σχολείο.

Πρόκειται για έναν 47χρονο λιμενικό, ο οποίος είχε να στείλει το παιδί του στο σχολείο από το Μάρτιο του 2020.

Ο 47χρονος συνελήφθη έπειτα από εισαγγελική παραγγελία, ενώ με εντολή στρατιωτικού εισαγγελέα ο 47χρονος Λιμενικός αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα