20.3 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚ.Υ. Ραφήνας: Εγκαινιάστηκε ακόμα μία πτέρυγα / Παρόντες οι δωρητές Μαρίνα και...

Κ.Υ. Ραφήνας: Εγκαινιάστηκε ακόμα μία πτέρυγα / Παρόντες οι δωρητές Μαρίνα και Αθανάσιος Μαρτίνος

Το Κ.Υ. Ραφήνας επεκτείνεται συνεχώς αξιοποιώντας κτιριακές υποδομές του, με την χορηγία του μεγάλου ευεργέτη Αθανασίου Μαρτίνου και της οικογένειάς του. Σήμερα Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου έγιναν τα εγκαίνια ενός ακόμα μεγάλου τμήματος της δεύτερης πτέρυγας, που ανακαινίστηκε εκ βάθρων με τη δημιουργία περισσοτέρων ιατρείων, δωματίων εφημερίας και τραπεζαρίας προσωπικού.

Επί πλέον δημιουργήθηκε μια αίθουσα συγκεντρώσεων η οποία εγκαινιάστηκε σήμερα, με τον αγιασμό που τέλεσε ο πατήρ Νικόλαος με τον δεύτερο ιερέα του Ι.Ν. Αναλήψεως Διασταύρωσης, ενώ ακολούθησε η ευλογία της βασιλόπιτας και η κοπή της.

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους ο κος Θανάσης Μαρτίνος με την σύζυγό του Μαρίνα, η Υποδιοικήτρια ΟΠΕΚΑ κα Ευθυμία Καρποδίνη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου κος Κώστας Μώρος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κος Δαμιανός Φαφούτης, η δημοτική σύμβουλος κα Βαλερί Βασιλικού, ο επιλαχών Π.Σ. κος Πολυχρόνης Μπαϊρακτάρης, η πρόεδρος της Παναθηναϊκής Οργάνωσης κα Εμμανουέλα Μομφεράτου-Σόλ.

Η υπεύθυνη επιστημονικού προσωπικού του Κ.Υ. κα Νατάσα Ζαρζάλη στο σύντομο ετήσιο απολογισμό ανέφερε ότι το 2019 το Κ.Υ. Ραφήνας παρουσίασε αύξηση των επισκέψεων στα ιατρεία και τα εργαστήρια κατά 20.000 εν σχέση με το 2018 που ο συνολικός αριθμός ανερχόταν στις 80 συν χιλιάδες επισκέψεις και το 2019 έφτασε και ξεπέρασε τις 100.000. Ανέφερε επίσης το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών του κέντρου προς ασθενείς και ασφαλισμένους, επικεντρώνοντας στο άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό, όσο και το νοσηλευτικό, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό. Υπογράμμισε τις σημαντικές ελλείψεις σε γιατρούς και τόνισε την αναγκαιότητα οι 14 επικουρικοί ιατροί είτε να μονιμοποιηθούν, είτε ν’ ανανεωθεί η παραμονή τους, ενώ ανέφερε και την έλλειψη οργανογράμματος, θέματα που πρέπει να λυθούν απ’ το Υπουργείο Υγείας.

Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον μεγάλο δωρητή κο Μαρτίνο και τη σύζυγό του, για την τεράστια κτιριακή αναβάθμιση του κέντρου που αναδεικνύεται σε πρότυπο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Η κα Ζαρζάλη στη συνέχεια έκοψε την πίτα, ωστόσο ο τυχερός υπάλληλος που κέρδισε δύο ρεπό, αναδείχτηκε από λαχνό που τράβηξε ο κος Θανάσης Μαρτίνος και ήταν ο γυναικολόγος κος Ευάγγελος Καμαρέτσος. Η κα Μαρίνα Μαρτίνου τράβηξε το δεύτερο λαχνό που αντιστοιχούσε σε δύο εισιτήρια προς Κυκλάδες με ανοιχτή ημερομηνία των Sea Jet προσφορά του εφοπλιστή κου Ηλιόπουλου, με τυχερή ν’ αναδεικνύεται η ειδικευόμενη γιατρός Γενικής Ιατρικής κα Μαρία Κολυβά.

Ακολούθησε πλούσιος μπουφές που προσέφεραν τα S/M Σκλαβενίτης, ενώ η κα Ειρήνη Μαντζοράκη προσέφερε χειροποίητα νοστιμότατα μεζεδάκια.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα