28.3 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚαύσωνας: Αυτά είναι τα σχολεία που κλείνουν – Ποια δεν θα λειτουργήσουν...

Καύσωνας: Αυτά είναι τα σχολεία που κλείνουν – Ποια δεν θα λειτουργήσουν στην Αττική

Αυτά είναι τα σχολεία που θα κλείσουν λόγω καύσωνα σε όλη τη χώρα

«Λουκέτο» στα σχολεία βάζουν οι δήμοι της χώρας, καθώς ο υδράργυρος θα χτυπήσει κόκκινο μέχρι την Παρασκευή. Ο δήμος Αθηναίων αποφάσισε κλείσιμο των σχολείων στην επικράτειά του αύριο, Τετάρτη 12 Ιουνίου, και την Πέμπτη 13 Ιουνίου λόγω του καύσωνα. Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Καισαριανή, Βύρωνα, Βριλήσσια και Ηλιούπολη.

Κλειστά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών θα είναι τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής την Τετάρτη. Ο δήμος Μοσχάτου Ταύρου έκανε γνωστή την αναστολή λειτουργίας των μαθημάτων σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Μαρούσι, Αχαρναί, και Λάρισα. Στη βόρεια Ελλάδα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Κλειστά σχολεία στον Πειραιά

Με απόφαση του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, αναστέλλεται λόγω του επικείμενου καύσωνα, η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία εντός του Δήμου Πειραιά), καθώς και τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης: Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πειραιά και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Άνοιξη, αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 μετά τις 13:15 (δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα τμήματα).

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, όλες οι παραπάνω σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργήσουν καθόλου, συμπεριλαμβανομένων και των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά

Τα σχολεία που θα κλείσουν σε όλη τη χώρα

Με απόφαση του δημάρχου Περάματος λόγω έκτακτων υψηλών θερμοκρασιών τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σήμερα ολοκλήρωσαν τα μαθήματα στις 11:30 ενώ για αύριο Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου θα παραμείνουν κλειστά για την πρωινή βάρδια. Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στις 11:30 το σχόλασμα την Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Ιουνίου Νηπιαγωγεία και Δημοτικά στον Ωρωπό

Τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ωρωπού, την Τετάρτη 12 Ιουνίου και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, θα λειτουργήσουν από την έναρξη του ωραρίου έως και τις 11.30π.μ., λόγω του επικείμενου καύσωνα

Κλειστά τα σχολεία σε Λουτράκι, Περαχώρα και Αγίους Θεοδώρους

Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων (Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων), έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Κλειστά τα σχολεία στον δήμο Άργους Μυκηνών

Ο δήμος Άργους-Μυκηνών, κατόπιν απόφασης του Δημάρχου Ιωάννη Μαλτέζου, ανακοινώνει την διακοπή των μαθημάτων την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 στις 11:30 π.μ. λόγω καύσωνα, σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι εν λόγω σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 12 Ιουνίου και Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024. Οι Παιδικοί Σταθμοί και τα Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Άργους-Μυκηνών θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά σχολεία στον δήμο Χαλκιδέων

Κατόπιν απόφασης της δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, αναστέλλεται η λειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων, Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού, από σήμερα Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024. Οι Παιδικοί Σταθμοί,τα Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π ΜεΑ του Δήμου Χαλκιδέων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Μετεώρων: Μέχρι τις 11:30 το πρωί η λειτουργία των σχολείων, μετά λουκέτο

Στον δήμο Μετεώρων λόγω καύσωνα μειώνονται οι σχολικές ώρες σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία για τρεις μέρες ήτοι από την Τρίτη 11 έως την Πέμπτη 13 Ιουνίου αυστηρά μέχρι τις 11:30 και μετά τα σχολεία κλείνουν.

Κλειστά τα σχολεία και στον δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας

Κλειστά σχολεία για τρεις μέρες από τις 11/6 μέχρι τις 13/6 λόγω καύσωνα και στον δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας λόγω του καύσωνα.

Κλείνει τα σχολεία για τρεις μέρες και ο δήμος Ερέτριας

Αναστολή λειτουργίας όλων των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών και των Παιδικών Σταθμών της περιοχής από την Τρίτη 11 Ιουνίου μέχρι την Πέμπτη 13 Ιουνίου ανακοίνωσε ο δήμος Ερέτριας.

Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων: Τριήμερο με κλειστά σχολεία

Τη διακοπή μαθημάτων και το κλείσιμο των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών από την Τρίτη 11 έως την Πέμπτη 13 Ιουνίου ανακοίνωσε ο δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων. Ο Βρεφικός και ο Παιδικός Σταθμός του Δήμου καθώς και το Κ.Δ.Α.Π.Με.Α θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά στο Δήμο Τρικκαίων μετά τις 11:30

Τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία και Δημοτικά στον δήμο Τρικκαίων θα λειτουργούν μέχρι τις 11:30, κατά το τριήμερο 11, 12, 13 Ιουνίου 2024. Τα ΚΔΑΠ «ΣΤΑΘΜΟΣ», «ΦΡΟΥΡΙΟ», «ΟΜΟΝΟΙΑ» παραμένουν κλειστά το τριήμερο 11, 12, 13 Ιουνίου 2024. Στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» η α΄ βάρδια θα λειτουργεί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, ενώ δε θα λειτουργήσει η β΄ βάρδια, το ίδιο διάστημα (11, 12, 13 Ιουνίου).

Δήμος Λαμιέων

Τροποποιείται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Λαμιέων, καθώς και όλων των βρεφικών και παιδικών σταθμών αρμοδιότητας του Δήμου Λαμιέων, για το διάστημα από Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, ως προς την ώρα αποχώρησης, η οποία ορίζεται στις 11:30 π.μ.

Δήμος Λιβαδειάς

Κλειστά από τις 11:30 θα είναι επίσης κλειστά τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία στη Λιβαδειά για τις τρεις επόμενες μέρες.

Δήμος Αφίκλειας – Ελάτειας

Στον δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, η αποχώρηση των μαθητών από τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από την Τρίτη έως την Πέμπτη, τροποποιείται: 11:30 π.μ. από όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου, 11:30 π.μ. από τα Νηπιαγωγεία Αμφίκλειας και Ελάτειας, 12:00 μ.μ. από το Νηπιαγωγείο Κάτω Τιθορέας και 12:00 μ.μ. από όλους τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

Δήμος Θηβαίων

Διακοπή των μαθημάτων στις 11.30 π.μ. σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Θηβαίων από την Τρίτη 11/06/2024 έως την Πέμπτη 13/6/2024 λόγω καύσωνα.

Δήμοι Ορχομενού και Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας

Στους δήμους Ορχομενού και Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα λειτουργήσουν επίσης έως τις 11:30, όπως ανακοίνωσαν οι δήμοι.

Δήμος Σιντικής (Σέρρες)

Κλειστά θα είναι λόγω καύσωνα τα ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, σε όλο τον δήμο Σιντικής.

Δήμος Επιδαύρου

Από τον δήμο Επιδαύρου ανακοινώθηκε ότι τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Επιδαύρου θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου καθ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, λόγω των συνθηκών καύσωνα και των έκτακτων δελτίων της Πολιτικής Προστασίας.

Δήμος Ερμιονίδας

Όλες οι Σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία) δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024. Οι Παιδικοί Σταθμοί και τα Κ.Δ.Α.Π του Δήμου Ερμιονίδας θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

Δήμος Τυρνάβου

Ο δήμος Τυρνάβου ανακοίνωσε ότι λόγω του επερχόμενου καύσωνα, τα νηπιαγωγεία και δημοτικά θα λειτουργούν από Τρίτη 11 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 13 του μηνός μέχρι τις 11:30 π.μ.

Κλειστά σχολεία και στην Πάτρα

Με απόφαση της αντιδημάρχου Παιδείας και Αυτεπιστασίας Κατερίνας Σίμου, τα σχολικά συγκροτήματα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πατρέων, θα παραμείνουν κλειστά το διήμερο 12 και 13 Ιουνίου, λόγω επικράτησης πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Σημειώνεται πως κλειστά θα παραμείνουν στις 12 και 13 Ιουνίου τα σχολεία στην Αιγιάλεια.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα