15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚακοκαιρία: Απαγόρευση διέλευσης φορτηγών από την Καλυφτάκη το πρωί του Σαββάτου

Κακοκαιρία: Απαγόρευση διέλευσης φορτηγών από την Καλυφτάκη το πρωί του Σαββάτου

Απαγορεύεται με νεότερη ανακοίνωση της Νέας Οδού, η διέλευση οχημάτων βαρέου τύπου από τη γέφυρα Καλυφτάκη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στο Νομό Βοιωτίας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται το Σάββατο.

Να σημειωθεί ότι σε ευρεία σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, αποφασίστηκε από νωρίς αύριο το πρωί να απαγορευθεί εκ νέου η είσοδος βαρέων οχημάτων και στην Αττική Οδό κάτι που αναμένεται να διευκρινιστεί τις επόμενες ώρες.

Συγκεκριμένα, η Νέα Οδός, «ενημερώνει τους οδηγούς ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 19833 απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, “για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων”, τίθεται σε ισχύ, από τις 06:00 της 12ης Μαρτίου , διακοπή της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. και ειδικότερα από το ύψος του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Καλυφτάκη, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στο Νομό Βοιωτίας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα».

Παρακαλούμε όλους τους επαγγελματίες οδηγούς να συμμορφωθούν με τις εντολές της Τροχαίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση με την οποία υπενθυμίζεται στους οδηγούς:

• Να αποφύγουν μετακινήσεις κατά τη διάρκεια έντασης των φαινομένων. Ενημέρωση για την κατάσταση μπορούν να λάβουν καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρίας στο 22950 26900

• Αν χρειαστεί να μετακινηθούν να έχουν τοποθετήσει στο όχημα τους αντιολισθητικές αλυσίδες

• Να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί καθώς σε τμήματα του αυτοκινητοδρόμου, λόγω σφοδρότητας των φαινομένων, η ορατότητα είναι περιορισμένη

Σχετικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων υπενθυμίζουμε ότι:

• Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς.

• Η ταχύτητά μας με χρήση αλυσίδων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 30 χλμ. / ώρα.

• Οι αλυσίδες είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Νέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων και υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων πρέπει να αποφεύγονται όλες οι άσκοπες μετακινήσεις.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα