18.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΚακοκαιρία Elias: Οι περιοχές που θα επηρεαστούν τις επόμενες 72 ώρες

Κακοκαιρία Elias: Οι περιοχές που θα επηρεαστούν τις επόμενες 72 ώρες

Οι ειδικοί προειδοποιούν για τη νέα κακοκαιρία – Πού χρειάζεται προσοχή

Έντονες βροχοπτώσεις, χαλάζι και κεραυνούς φέρνει η νέα κακοκαιρία Elias, που από σήμερα επελαύνει τη χώρα. Μια λίστα με τις περιοχές που θα χτυπηθούν βαρύτερα από τη νέα κακοκαιρία, δημοσιεύει ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, οι περιοχές που θα επηρεαστούν τις επόμενες 72 ώρες με πολλές βροχές, κεραυνούς και χαλάζι είναι οι εξής:

Δευτέρα (25/9)

  • Τρίκαλα-Καρδίτσα
  • Φθιώτιδα-Βοιωτία-Δυτική Μακεδονία-Ευρυτανία
  • Βόρεια Πελοπόννησος

Τρίτη (26/9)

  • Θεσσαλία (το σύνολό της)
  • Σποράδες, Βόρεια Εύβοια, Ήπειρος, Στερεά Πελοπόννησος (κυρίως βόρεια)

Τετάρτη (27/9)

  • Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία, νότια Λάρισα, Καρδίτσα)
  • Σποράδες, Εύβοια, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Δυτική Αττική, Χανιά, Κορινθία, Αχαΐα

Σύμφωνα με τον κ. Τσατραφύλλια, αναμένεται «σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας 8-10 βαθμούς και μέχρι 8 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο την Τρίτη και την Τετάρτη). Όπως σχολιάζει, «η κακοκαιρία θα είναι ισχυρή, αλλά όχι ακραία».

Σάκης Αρναούτογλου: Πού θα χτυπήσουν τα έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου, παραθέτει βιντεάκι με την πιθανότερη πορεία των πιο έντονων φαινομένων μέχρι και αργά τη νύχτα της Δευτέρας.

«Εντονη η καιρική δραστηριότητα (ισχυρές μπόρες και καταιγίδες) στις ορεινότερες περιοχές της χώρας τις τελευταίες ώρες (Δορυφορική εικόνα μεσημεριού Δευτέρας). Σας παραθέτω στο βιντεάκι την πιθανότερη πορεία των πιο έντονων φαινομένων (πορφυρότερα χρώματα) μέχρι και αργά τη νύχτα σήμερα σύμφωνα με την μέθοδο MOS (μια τεχνική πρόγνωσης του που βασίζεται στον προσδιορισμό στατιστικής σχέσης μέτρησης και μεταβλητών πρόγνωσης λαμβάνοντας τον μέσο όρο διάφορων αριθμητικών προγνωστικών μοντέλων καιρού)» γράφει στην ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα