34.7 C
Athens
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚατάθεση σοκ στην πολύκροτη δίκη – Ο Μπάμπης έγραφε το ημερολόγιο της...

Κατάθεση σοκ στην πολύκροτη δίκη – Ο Μπάμπης έγραφε το ημερολόγιο της Καρολάιν;

Οι σημειώσεις που βρέθηκαν δεν είναι χειρόγραφες ενώ, όπως είχε πει η Καρολάιν στη σύμβουλό της, δεν υπήρχε κωδικός σε οποιαδήποτε συσκευή του ζευγαριού, που να μην τον γνώριζε ο 34χρονος πιλότος.

Ως έναν απόλυτα χειριστικό άνθρωπο και «ναρκισσιστή» περιέγραψε τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο η σύμβουλος ψυχικής υγείας, Ελένη Μυλωνοπούλου, στη διάρκεια της πολύωρης κατάθεσής της ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, όπου δικάζεται ο 34χρονος για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς.

Όπως ανέφερε, από την πρώτη κιόλας συνεδρία η Καρολάιν της είχε εκμυστηρευθεί ότι ήθελε να πάρει το παιδί της και να φύγει από το σπίτι των Γλυκών Νερών, αποδομώντας από τα πρώτα κιόλας λεπτά την ιδανική εικόνα του γάμου τους, που ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε παρουσιάσει μιλώντας για έρωτα, ταξίδια και πάθος.

«Ήταν η συμπεριφορά του κατηγορούμενου άκρως χειριστική απέναντι στην Καρολάιν. Άκρως ελεγκτική. Η ίδια η Καρολάιν πολλές φορές δεν καταλάβαινε τον εαυτό της, την έκανε να αισθάνεται ενοχές. Η μητέρα της, της έστελνε χρήματα και τα έπαιρνε εκείνος, δεν είχε ούτε πέντε ευρώ πάνω της. Ήθελε να πάει σε μια σχολή ζαχαροπλαστικής, αλλά δεν είχε χρήματα. Δεν μπορούσε να μετακινηθεί, όλα γίνονταν με ταξί φίλου του κατηγορουμένου».

«Οι μώλωπες της ψυχής της Καρολάιν καθρεφτιζόταν στο χαμόγελό της», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μυλωνοπούλου.

Η σύμβουλος ψυχικής υγείας είναι ίσως η πιο σημαντική μάρτυρας σε αυτή την υπόθεση, καθώς φαίνεται να είναι η μόνη στην οποία η Καρολάιν είχε αποκαλύψει την κακοποιητική συναισθηματικά σχέση που βίωνε. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος χειραγωγούσε την 20χρονη απόλυτα και αφού την σκότωσε, προσπάθησε να χειραγωγήσει και όλους τους υπόλοιπους – συγγενείς, αστυνομία, δημοσιογράφους και, τελικά, όλη την Ελλάδα – παρουσιάζοντας το έγκλημά του ως πράξη κακοποιών.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, φαίνεται να έφτασε στο σημείο, όπως άφησε να εννοηθεί στο δικαστήριο η Ελένη Μυλωνοπούλου, ακόμα και να κατασκευάσει ημερολόγιο της Καρολάιν, γράφοντας ο ίδιος τις σημειώσεις που βρέθηκαν, προκειμένου να δείξει ότι η κοπέλα ήταν εκείνη που τον κακοποιούσε και που δεν ανεχόταν ούτε το παιδί τους.

«Αν έγραφε ημερολόγιο, θα μου το είχε πει»

Όπως εξήγησε η μάρτυρας, όταν ο συνήγορος του 34χρονου της διάβασε κάποια αποσπάσματα από το ημερολόγιο, ήταν η ίδια που είχε ζητήσει από την Καρολάιν να κρατά σημειώσεις για τις σκέψεις που έκανε. «Είχα ζητήσει από την Καρολάιν να καταγράφει καθημερινά τα συναισθήματά της. Η απάντησή της ήταν ότι δεν προλαβαίνει. Αν κρατούσε ημερολόγιο, θεωρώ ότι θα μου το είχε πει, γιατί αυτό που της ζητούσα ήταν κάτι παρόμοιο», κατέθεσε στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με την ίδια, πρόκειται για μια «άσκηση» που πολλοί ψυχολόγοι – σύμβουλοι ψυχικής υγείας βάζουν σε όσους παρακολουθούν, για δύο λόγους: Πρώτον, για να βλέπει ο θεραπευτής τη ροή και την εναλλαγή των συναισθημάτων του θεραπευόμενου μέσα στη διάρκεια της ημέρας. Και δεύτερον, για να αποσυμπιέζεται αυτός, μέσω της γραφής, και να μπορεί να διακρίνει ποια γεγονότα πυροδοτούν το εκάστοτε συναίσθημα που βιώνει.

Όταν της ζήτησε η κυρία Μυλωνοπούλου, αναφέρει η Real News, να μπει σε αυτή τη διαδικασία, η απάντηση της κοπέλας ήταν ότι δεν προλαβαίνει να κρατά αυτό το ημερολόγιο συναισθημάτων, καθώς ο χρόνος που αφιέρωνε στο μωρό της, στα κατοικίδια ζώα της και στα αδέσποτα που τάιζε δεν της άφηνε τέτοιο περιθώριο.

«Σε υπολογιστή»

Εάν κρατούσε ημερολόγιο, λοιπόν, σίγουρα θα της το έλεγε, κάτι που δεν έγινε ποτέ, σημείωσε η Ελένη Μυλωνοπούλου. Επιπλέον, η μάρτυρας θεωρεί «ύποπτο» να κατέγραφε η κοπέλα τις μύχιες σκέψεις της για τον σύζυγό της σε έναν υπολογιστή.

Οι σημειώσεις που βρέθηκαν δεν είναι χειρόγραφες ενώ, όπως είχε πει η Καρολάιν στη σύμβουλό της, δεν υπήρχε κωδικός σε οποιαδήποτε συσκευή του ζευγαριού, που να μην τον γνώριζε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Ποιος μπορεί να ήταν ο λόγος, λοιπόν, που εμφανίστηκε το ημερολόγιο; Στα αποσπάσματα που διαβάστηκαν στο δικαστήριο, η Καρολάιν φέρεται να έχει γράψει ότι χτύπησε τον σύζυγό της και ότι του είπε να πάρει το παιδί, γιατί δεν το θέλει.

Παράλληλα, προκαλεί εντύπωση το γεγονός, σημειώνεται στο ρεπορτάζ, το γεγονός ότι ο Αναγνωστόπουλος δεν είχε αναφέρει τίποτα στην σύμβουλο για την «κακοποίηση» που δήθεν υφίστατο από την 20χρονη γυναίκα του. Και αυτό, παρότι η Ελένη Μυλωνοπούλου είχε προτείνει πολλές φορές στον πιλότο να κάνει αυτός ένα βήμα πίσω όταν υπήρχαν εντάσεις, ώστε να βοηθήσει την κοπέλα που βίωνε επιλόχεια κατάθλιψη.

Η σύμβουλος ψυχικής υγείας άφησε σαφείς αιχμές για τον τρόπο που, μετά τη δολοφονία, εμφανίστηκε αυτό το ημερολόγιο, αλλά και για το γεγονός ότι εκείνο που κυρίως φέρεται να γράφει η Καρολάιν είναι ότι χτυπά συχνά τον άνδρα της…

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα