25.9 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚατέπλευσε στη μαρίνα Βουλιαγμένης η θαλαμηγός που εμπλέκεται στη φωτιά στην Υδρα...

Κατέπλευσε στη μαρίνα Βουλιαγμένης η θαλαμηγός που εμπλέκεται στη φωτιά στην Υδρα – Δίνουν κατάθεση επιβάτες και πλήρωμα

Το σκάφος από το οποίο φέρεται να εκτοξεύτηκαν τα βεγγαλικά, έχει ναυλωθεί από αλλοδαπούς

Στη μαρίνα της Βουλιαγμένης κατέπλευσε το μεσημέρι του Σαββάτου η θαλαμηγός για την οποία υπάρχουν καταθέσεις στις λιμενικές αρχές της Ύδρας, ότι από αυτή εκτοξεύτηκαν τα πυροτεχνήματα που προκάλεσαν τη φωτιά στο νησί το βράδυ της Παρασκευής.

Αμέσως μετά τον κατάπλου του σκάφους στην μαρίνα της Βουλιαγμένης, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, άνδρες του Λιμενικού -μετά από αίτημα της πυροσβεστικής- επιβιβάστηκαν στο σκάφος για να ελέγξουν τα σωστικά μέσα και κυρίως τις φωτοβολίδες που κατά το νόμο υποχρεούται να έχει κάθε σκάφος στον εξοπλισμό του. Ο έλεγχος προφανώς αφορά στο αν χρησιμοποιήθηκαν φωτοβολίδες και πόσες, το βράδυ της Παρασκευής.

Η πυροσβεστική θα ζητήσει επίσης τη σύμβαση ενοικίασης του σκάφους, και αυτό, για να ξεκαθαριστεί αν ο ιδιοκτήτης του γνώριζε για τα πυροτεχνήματα ή όχι. Στη συνέχεια θα διερευνηθεί αν υπήρχε άδεια για τα πυροτεχνήματα, από ποιον αγοράστηκαν και πότε, αν υπήρχε άδεια για τη ρίψη τους (κάτι που αποκλείεται δεδομένων των ειδικών συνθηκών που επικρατούν αυτές τις ημέρες στη χώρα), κ.α.
Μετά τις καταθέσεις θα επιληφθεί ο εισαγγελέας, ο οποίος με βάση όσα είπαν στην πυροσβεστική, θα αποφασίσει αν θα ασκήσει δίωξη εναντίον τους και με ποιες κατηγορίες.
Να σημειώσουμε πως καταθέσεις θα δώσει και το πλήρωμα του σκάφους καθώς αν προκύψουν αδικήματα θα βαρύνουν και αυτούς που το αποτελούσαν.

Το συγκεκριμένο σκάφος υπέδειξε με καταγγελία του στο Λιμεναρχείο της Υδρας καπετάνιος παραπλέοντος πλοίου. Το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής ζήτησε από το Λιμεναρχείο Υδρας να αιτηθεί από τον συγκεκριμένο καπετάνιο να δώσει αναλυτική κατάθεση για το τι ακριβώς είδε να γίνεται το βράδυ της Παρασκευής και το πώς άναψε η φωτιά στο μοναδικό πευκοδάσος του νησιού.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες το τουριστικό σκάφος είχε νοικιάσει παρέα 17 αλλοδαπών.

Νωρίτερα, το ανακριτικό τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος είχε ζητήσει από το Λιμενικό τα στίγματα και στοιχεία όλων των σκαφών που βρίσκονταν το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή, αλλά και βιντεοληπτικό υλικό, καθώς υπήρχαν εξαρχής καταγγελίες που ανέφεραν ως αιτία της πυρκαγιάς την πυροδότηση φωτοβολίδας ή πυροτεχνημάτων από επιβαίνοντες σε σκάφος.

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή στην περιοχή είχε ένδειξη «4», κάτι που καθιστά απαγορευτική οποιαδήποτε χρήση πυρός, σύμφωνα με τη πυροσβεστική διάταξη 9 του 2024. Η φωτιά έχει πλέον, το μεσημέρι του Σαββάτου, τεθεί υπό έλεγχο, καθώς από την πρώτη στιγμή έσπευσαν στο σημείο εθελοντικά πυροσβεστικά κλιμάκια.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα