28.5 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚέρκυρα: Νεκρός ο Αμερικανός τουρίστας που αγνοούνταν

Κέρκυρα: Νεκρός ο Αμερικανός τουρίστας που αγνοούνταν

Το πτώμα του βρέθηκε μέσα στην θάλασσα κοντά στο παλιό λιμάνι θέση Κόντρακας

Τραγικός επίλογος στην εξαφάνιση του 55χρονος Αμερικανού τουρίστα, που αγνοούνταν στο νησί Μαθράκι, βορειοδυτικά της Κέρκυρας, καθώς εντοπίστηκε νεκρός. Τα ίχνη του είχαν χαθεί από το βράδυ της Τρίτης (11/06), με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική να ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή το νησί. Τελικά το μεσημέρι της Κυριακής (16/6) το πτώμα του βρέθηκε μέσα στην θάλασσα κοντά στο παλιό λιμάνι θέση Κόντρακας.

Διεξάγεται προανάκριση και θα γίνει νεκροψία νεκροτομή για να καθοριστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του. Η δήλωση εξαφάνισης έγινε το απόγευμα της Πέμπτης (13/6) από φίλο του Ελληνοαμερικανό, με καταγωγή από το Μαθράκι, ο οποίος τον φιλοξενούσε στο νησί για τις διακοπές του.

Από την Τετάρτη ο φίλος του τον καλούσε στο τηλέφωνο όμως δεν ανταποκρίθηκε σε καμιά κλήση. Την Πέμπτη ειδοποίησε την αστυνομία ότι είχε να τον δει δυο μέρες και ξεκίνησε η επιχείρηση αναζήτησης του στο νησί. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Μαθρακίου, Σπύρο Αργυρό, ο 55χρονος καθόταν στο καφενείο την περασμένη Τρίτη το βράδυ, με δύο τουρίστριες, οι οποίες έχουν φύγει από το νησί.

Στο σπίτι όπου διέμενε, βρέθηκαν προσωπικά του αντικείμενα και τα ρούχα του εκτός από το διαβατήριό του, σύμφωνα με τον κ. Αργυρό. Σημειώνεται πως πρόκειται για ακόμα μια περίπτωση τουρίστα που χάνει τη ζωή του τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα, μετά τον παρουσιαστή του BBC στη Σύμη και ενός Ολλανδού στη Σάμο, ενώ παραμένουν αγνοούμενες δύο Γαλλίδες στη Σίκινο, και ένας Αμερικανός στην Αμοργό.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα