16.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΕΛΛΟΧΕΥΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗΣ ΚΛΑΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΕΛΛΟΧΕΥΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗΣ ΚΛΑΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

Πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί έχει καταντήσει ο κοινός χώρος εναπόθεσης καμένων κορμών και κλαδιών απ’ τους δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας επί της Λεωφόρου Μαραθώνος έναντι της 1ης εισόδου του Ν. Βουτζά, όπου έχουν συσσωρευτεί τόνοι θρυμματισμένων κλαδιών που σχηματίζουν ολόκληρους λοφίσκους, λίαν επικίνδυνους σε περίπτωση απευκταίας ανάφλεξης. Ο κίνδυνος μεγιστοποιείται αυτές τις μέρες λόγω του δυνατού αέρα που πνέει στην περιοχή, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική υπηρεσία της Ν. Μάκρης να βρίσκεται standby για άμεση αντιμετώπιση πιθανής εστίας φωτιάς.

Η πολιτική προστασία του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου έχει δηλώσει ανήμπορη να επιτηρεί σε μόνιμη βάση το σημείο, λόγω έλλειψης προσωπικού καθότι απ’ τους 12 υπαλλήλους που προσλήφθηκαν τελευταία γι’ αυτόν τον τομέα, οι τρεις, σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχουν αναλάβει καθήκοντα σε άλλες θέσεις.

Προς αποφυγή δυσάρεστου γεγονότος, λένε οι πληροφορίες μας, εδώ και μέρες ο δήμαρχος Ρ-Π έχει στείλει έγγραφο στον καθ’ ύλην υπεύθυνο Υπουργό αναφέροντας το πρόβλημα, ώστε να μεριμνήσει για την ταχεία απομάκρυνση των εύφλεκτων υλικών απ’ την περιοχή, που είναι ευθύνη του εργολάβου που έχει αναλάβει το έργο και έπρεπε ήδη να έχει γίνει πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου που ξεκίνησε την 1η Μαΐου.

Μέχρι τότε και λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η Π.Υ. Ν. Μάκρης έχει στείλει πυροσβεστικά οχήματα στο σημείο ώστε να υπάρχει άμεση αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος παρουσιαστεί.

Ας ευχηθούμε να μην υπάρξει δυσάρεστο γεγονός, καθώς οι μνήμες του περσινού Ιουλίου να είναι ακόμα νωπές στην μνήμη μας.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα