19.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ«Κιβωτός του Κόσμου»: Μαρτυρία σοκ στο in – «Όποιο παιδάκι θες, το...

«Κιβωτός του Κόσμου»: Μαρτυρία σοκ στο in – «Όποιο παιδάκι θες, το έχεις αύριο σπίτι σου»

Σοβαρά τα ερωτήματα που προκύπτουν από την συγκεκριμένη κατάθεση

Οι καταγγελίες σχετικά με τα όσα συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες της «Κιβωτού του Κόσμου» διαδέχονται η μία την άλλη. Εκτός από τα όσα έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας και έχουν να κάνουν με υποθέσεις ασέλγειας και ξυλοδαρμούς κατά των παιδιών που φιλοξενούνταν στις δομές της «Κιβωτού», υπάρχουν μαρτυρίες που εμπλέκουν την συγκεκριμένη δομή, με κύκλωμα υιοθεσιών.

«Όποιο παιδάκι θες το έχεις αύριο σπίτι σου»

Η μαρτυρία μιας γυναίκας στο in προκαλεί σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο της «Κιβωτού του Κόσμου» σε υιοθεσίες παιδιών. Η κ. Ειρήνη περιέγραψε το σοκ που έζησε χρόνια πριν σε μια κοινωνική εκδήλωση, ένα σοκ που δεν της έχει φύγει από τα μυαλό όλα αυτά τα χρόνια, όπως μας είπε, και το οποίο θέλησε να καταθέσει τώρα, μετά τις καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου».

Αρχικά η γυναίκα αναφέρθηκε στην προσωπική της ζωή -και υπάρχει λόγος γι’ αυτό- λέγοντας ότι έχει κάνει τρεις -αποτυχημένες- προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης, στην προσπάθειά της να γίνει μητέρα. Προ δεκαετίας λοιπόν όπως περιγράφει: «Βρέθηκα σε μια κοινωνική εκδήλωση ενός πολύ δικού μου ανθρώπου. Ο άνθρωπος αυτός ήταν πολύ της Εκκλησίας και είχε στενές σχέσεις με την Κιβωτό του Κόσμου».

«Στην εκδήλωση αυτή, μου έκανε εντύπωση η παρουσία μικρών παιδιών, 6-7 ετών από χώρες του εξωτερικού, τα οποία συνόδευαν μέλη της Κιβωτού του Κόσμου», λέει η γυναίκα. «Τα περισσότερα ήταν από χώρες της Αφρικής. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, χόρευα με δύο από αυτά. Ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι» συνεχίζει να λέει η κ. Ειρήνη.

Φυσικά η γυναίκα ρώτησε για την παρουσία των παιδιών στην εκδήλωση και της είπαν ότι «πήγαιναν τα παιδιά σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις για να ξεσκάσουν».

«Μετά από λίγη ώρα, ο άνθρωπος που έκανε την εκδήλωση, ξέροντας τις προσπάθειες που είχα κάνει για να αποκτήσω παιδί με πλησιάζει και μου λέει ‘όποιο παιδάκι θες το έχεις αύριο σπίτι σου’. Σοκαρίστηκα και του είπα ‘πώς γίνεται αυτό’ για να πάρω την απάντηση ότι ‘όταν υπάρχουν άνθρωποι στη σωστή θέση όλα γίνονται’».

«Μου είχε φανεί τόσο σοκαριστικό» λέει η κ. Ειρήνη για να συμπληρώσει ότι «μου φάνηκε σαν να παραγγέλνω ντιλίβερι».

«Με απειλούσαν ότι θα δώσουν το κοριτσάκι μου, επειδή δεν το είχε αναγνωρίσει ο μπαμπάς του»

Νωρίτερα σήμερα μία ακόμη γυναίκα κατήγγειλε στον ΑΝΤ1 μέλη της «Κιβωτού του Κόσμου», λέγοντας ότι την απειλούσαν ότι θα δώσουν το παιδί της για υιοθεσία.

«Δυστυχώς, έχουν και κύκλωμα υιοθεσιών. Με απειλούσαν συνέχεια ότι θα δώσουν το κοριτσάκι μου, επειδή δεν το είχε αναγνωρίσει ο μπαμπάς του. Τελικά, πήγαμε και κάναμε την αναγνώριση όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε. Τα είχαν χωρίσει, έχω τρία παιδιά, το κοριτσάκι ήταν στην Αθήνα μόνο του, το είχαν χωρίσει από τα αδέρφια του, έστειλαν τα παιδιά μου στο Βόλο για να μην υπάρχει κανένα παιδί εδώ, να είναι μόνο του για να μπορέσουν να το δώσουν για υιοθεσία. Με απειλούσαν, έβαλα δικηγόρο τον οποίο πλήρωσα εγώ με δικά μου χρήματα, δηλαδή όλη αυτή η ιστορία μου πήγε εμένα πάνω από 10.000 ευρώ», είπε η γυναίκα.

Στο συγκεκριμένο θέμα αναφέρθηκε και ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου, μέσα από την ραδιοφωνική του εκπομπή στον Realfm λέγοντας ότι: «Πληροφορούμαι ότι ήδη έχει ξεκινήσει να κινείται η έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς υπάρχουν καταγγελίες και για το συγκεκριμένο θέμα».

«Μου λένε ότι είναι πιθανόν τις επόμενες ημέρες να σκάσει παράλληλο σκάνδαλο για την ίδια δομή που συνδέεται με το θέμα των υιοθεσιών» είπε ο δημοσιογράφος.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα