19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚόμπρα σερνόταν κάτω από το κάθισμα πιλότου – «Ένιωσα κάτι κρύο στην...

Κόμπρα σερνόταν κάτω από το κάθισμα πιλότου – «Ένιωσα κάτι κρύο στην πλάτη μου»

Πτήση του τρόμου με κόμπρα που… σερνόταν κάτω από το κάθισμα του πιλότου

Στιγμές τρόμου έζησαν οι επιβάτες μιας πτήσης της South African, όταν ο πιλότος τους, Rudolph Erasmus, ένιωσε κάτι… κρύο να τον ακουμπάει στην πλάτη και αντί από μπουκαλάκι νερού όπως νόμιζε, ανακάλυψε μια κόμπρα!

«Για να είμαι ειλικρινής είναι σαν ο εγκέφαλός μου να μην επεξεργαζόταν τι ακριβώς έβλεπα. Ένιωθα κάτι να γλιστράει κάτω από την μπλούζα μου και σκέφτηκα ότι έσταζε νερό πάνω μου. Όπως γύρισα το κεφάλι μου είδα μία κόμπρα να ξαναμπαίνει κάτω από το κάθισμά μου» περιγράφει ο πιλότος, μιλώντας στο BBC.

Ο Erasmus προσγείωσε εκτάκτως το αεροπλάνο που μετέφερε εκτός από το φίδι, 4 επιβάτες.

Πώς το είπε στους επιβάτες

Το δάγκωμα από μια Cape κόμπρα μπορεί να σκοτώσει κάποιον σε 30 λεπτά και ο πιλότος δεν ήθελε να τρομοκρατήσει τους επιβάτες αλλά θεώρησε ότι έπρεπε να τους ενημερώσει. «Δεν ήθελα να προκαλέσει πανικό και τελικά αυτό που τους είπα είναι “Ακούστε, ένα φίδι είναι μέσα στο αεροπλάνο, είναι κάτω από τη θέση μου, οπότε ας προσπαθήσουμε να προσγειωθούμε το συντομότερο δυνατόν”» λέει. Στο αεροπλάνο επικράτησε απόλυτη σιωπή. «Μπορούσες να ακούσεις καρφίτσα να πέφτει» λέει ο Rudolph Erasmus, που τελικά έκανε αναγκαστική προσγείωση στην πόλη Γουέλκομ.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα