13.3 C
Athens
Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, 2025

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚορωνοϊός 5/11: 2.917 κρούσματα – 29 νέοι θάνατοι – 187 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός 5/11: 2.917 κρούσματα – 29 νέοι θάνατοι – 187 διασωληνωμένοι

Δραματική είναι η κατάσταση στην Ελλάδα με τον κορωνοϊό. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.917 κρούσματα και 29 νέους θανάτους. Σύμφωνα με την ενημέρωση, οι διασωληνωμένοι είναι 187. 

Lockdown σε όλη την Ελλάδα: Τα νέα μέτρα και οι 6 λόγοι που επιτρέπονται οι μετακινήσεις

Σε lockdown μπαίνει η χώρα από το Σάββατο στις 6 το πρωί, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το γενικό lockdown θα έχει διάρκεια τριών εβδομάδων, όπως αποφάσισε ο πρωθυπουργός υιοθετώντας την εισήγηση των λοιμωξιολόγων, μετά την εκτόξευση των κρουσμάτων στα 2.646 χθες.

«Τα επιστημονικά δεδομένα δεν πρέπει να είναι αντικείμενο αντιπαράθεσης. Τις τελικές αποφάσεις τις παίρνει η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά αλλά τα επιστημονικά δεδομένα είναι αδιαπραγμάτευτα. Έχουμε πάρει την απόφαση από το πρωί του Σαββάτου στις 6 να ξαναμπούμε σε οριζόντιο καθεστώς αναστολής δραστηριοτήτων μέχρι τις 30 Νοεμβρίου» είπε χαρακτηριστικά.

Η διαφορά σε σχέση με τον περασμένο Μάρτιο αφορά τα σχολεία, καθώς αυτή τη φορά τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων παραμένουν ανοικτά, όπως και τα super market, τα φαρμακεία, οι δομές υγείας και η διανομή έτοιμου φαγητού. Κλειστά γυμνάσια και λύκεια, θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση, όπως είπε ο πρωθυπουργός.

Στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη, κατά τις ανακοινώσεις, ήταν ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

«Επέλεξα σήμερα διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας, είμαι εδώ με τον κ. Τσιόδρα για να καταδείξω ότι οδηγός στις όποιες αποφάσεις μας είναι πάντα τα επιστημονικά δεδομένα» είπε ξεκινώντας ο κ. Μητσοτάκης. «Ξέρω ότι υπάρχει ανησυχία και φόβος, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε όσο πιο πειστικές απαντήσεις μπορούμε».

«Θέλουμε τους πολίτες σύμμαχους σε αυτή τη νέα μεγάλη προσπάθεια, είμαστε μία ομάδα, αυτό το πνεύμα αλληλεγγύης πρέπει να εξακολουθούμε να το δείχνουμε» πρόσθεσε.

 

Τελευταία Νέα

Σετικά άρθρα

Τελευταία Νέα