14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚορωνοϊός: Έρχονται νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ – Πώς θα λειτουργούν

Κορωνοϊός: Έρχονται νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ – Πώς θα λειτουργούν

Μετά την εφαρμογή των μέτρων σε ανεμβολίαστους πολίτες, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές και στη λειτουργία των σούπερ μάρκετς, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας που σαρώνει τη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι βρίσκεται το να περιοριστεί ο αριθμός των καταναλωτών που εισέρχονται στο εσωτερικό αναλόγως της χωρητικότητας του καταστήματος.

Οι σχετικές αποφάσεις ως προς τον τρόπο λειτουργίας τους αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω ζήτημα τέθηκε επί τάπητος και στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με φορείς του λιανεμπορίου και της εστίασης.

Για το θέμα των σούπερ μάρκετ μίλησε στον RealFm 97,8 και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης. «Μεταξύ αυτών των μέτρων, βρίσκεται η επανεξέταση της πυκνότητας των ατόμων που εισέρχονται στα καταστήματα», τόνισε. «Δεν μπορούμε να περιορίσουμε τον αρνητή στο να πάει να πάρει τα βασικά τρόφιμα. Υπάρχουν αρνητές που δεν κάνουν καν το rapid test, δεν μπορούμε να τους περιορίσουμε, πρέπει να μπαίνουν ελεύθερα στα σούπερ μάρκετ. Αυτό που είπα και ισχύει είναι ότι επειδή έχουμε ένα όριο εισόδου στα καταστήματα, θα μπορούσαμε να επανεξετάσουμε την πυκνότητα των ατόμων που εισέρχονται στα καταστήματα. Αυτό μπορούμε να το επανεξετάσουμε», επεσήμανε ο κ. Παπαθανάσης.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα