21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΞαφνικά ο κος Σπίρτζης του ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε το Κ.Υ.Α.Α. Κερατέας «Κώστας Πρίφτης!»

Ξαφνικά ο κος Σπίρτζης του ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε το Κ.Υ.Α.Α. Κερατέας «Κώστας Πρίφτης!»

Το άκρον άωτον της πολιτικής υποκρισίας, η επιστολή του κου Σπίρτζη με σκοπό την συλλογή υπογραφών για την άμεση λειτουργία «του μοναδικού, στην Ανατολική Αττική, Δημόσιου Κέντρου Υγείας, Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Κερατέας Κ. Πρίφτης!» όπως επισημαίνει.

Μιας μοναδικής ειδικής υγειονομικής μονάδας που στο τέλος του 2011 είχε εκπονηθεί και δοθεί στην δημοσιότητα απ’ την ΑΕΜΥ ο πλήρης λειτουργικός του χάρτης, ως Κ.Υ.Α.Α. αλλά με σύγχρονη λειτουργία του και ως Κ.Υ. παρότι υπήρχε κορεσμός Κ.Υ. στην περιοχή, γι’ αυτό κι η άδεια που χορηγήθηκε αφορούσε αποκλειστικά υπηρεσίες Αποθεραπείας – Αποκαταστάσης κι ίσως ήταν ένας ανασταλτικός παράγων για τη μη λειτουργία του.

Όταν όμως κε Σπίρτζη το κόμμα σας ήλθε στην εξουσία, γιατί δεν κινηθήκατε δυναμικά ώστε το μοναδικό αυτό δημόσιο επίτευγμα να λειτουργήσει ώστε ν’ ανακουφίσει τις ανάγκες της περιοχής για την οποία εκ των υστέρων κόπτεστε;

Στην επιστολή σας αναφέρετε: «Είναι πραγματικά έξω από κάθε λογική να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο, δημόσιο και δωρεάν Κέντρο Αποκατάστασης, μετά από χρόνια διεκδικήσεων και προσπαθειών ανθρώπων από όλο το πολιτικό φάσμα, που αγαπούν την περιοχή μας και τους κατοίκους της, να έχουν κατασκευασθεί οι πλήρεις κτιριακές εγκαταστάσεις, γι’ αυτή την πραγματική ανάγκη, να έχουν ξεκινήσει 6 Ιατρεία…» Για ποια ιατρεία μιλάτε; Αυτά που οι σύντροφοί σας του Υπουργείου Υγείας και της 1ης ΥΠΕ, το έκαναν παράρτημα του Κ.Υ. Λαυρίου; Άκουσον – άκουσον μια υγειονομική μονάδα, μοναδική στο είδος της, ένα μικρό νοσοκομείο κυριολεκτικά, να μετατραπεί σε παράρτημα ενός Κ.Υ. και μάλιστα με πολλές ελλείψεις αυτό καθ’ εαυτό.

Κι αν όπως συνεχίζετε: «να έχουν ληφθεί όλες οι αποφάσεις για την λειτουργία του, να έχει προβλεφθεί το προσωπικό από την 1η υγειονομική περιφέρεια Αττικής, η χρηματοδότηση του εξοπλισμού από το ΠΔΕ του 2010 από την ΑΕΜΥ, να έχουν προχωρήσει γενικώς όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και εδώ και δέκα μήνες να μην ξεκινά η λειτουργία του».

Ε! όχι κε Σπίρτζη δεν μας πείθετε. Αν όλα αυτά ήταν εντάξει, που δεν ήταν αφού δεν είχαν προχωρήσει γενικώς όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, θα μπορούσατε να το λειτουργήσετε εσείς ως κυβέρνηση αποκομίζοντας και πολιτικά οφέλη απ’ την ενέργειά σας αυτή.

Κι ως πολιτικός παλιάς κοπής μετατοπίζετε την ευθύνη στην διάδοχή σας κατάσταση εμπλέκοντας τεχνηέντως και τον κορωνοϊό: «Αντιθέτως, έκλεισαν αναιτιολόγητα ακόμη και τα 6 πλήρως λειτουργούντα ιατρεία, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, μέσα στην κρίση του Κορωνοϊού».

Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι υπάρχει έστω και ένας κάτοικος της περιοχής που πιστεύει ότι τα 6 ιατρεία που το καθιστούσαν παράρτημα του Κ.Υ. Λαυρίου και γενικώς υποβίβαζαν την ύπαρξή του, δεν έπρεπε να κλείσουν ώστε επιτέλους να προχωρήσει η λειτουργία του εφ’ ω ετάχθη, κάτι που ξεκινά με την πρόσφατη τοποθέτηση ιατρικού προσωπικού.

Αυτοδίκαιη ερώτηση: Γνωρίζατε κε Σπίρτζη την ύπαρξη μαγνητικού τομογράφου στο εν λόγω κέντρο απ’ τα τέλη του 2013; Κι αν ναι γιατί δεν τον θέσατε σε λειτουργία στα 5 χρόνια που το κόμμα σας κρατούσε τα ηνία της χώρας μας;

Η τωρινή επιστολή σας κε Σπίρτζη δεν είναι άλλο από ένας ακόμα φτηνός τακτικισμός προς άγρα ψήφων και τίποτε παραπάνω.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα