23.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΛάζαρος Λασκαρίδης: Το ιατρικό ανακοινωθέν - Διασωληνώθηκε μετά το χειρουργείο στο κεφάλι

Λάζαρος Λασκαρίδης: Το ιατρικό ανακοινωθέν – Διασωληνώθηκε μετά το χειρουργείο στο κεφάλι

Διασωληνώθηκε μετά την χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας, Λάζαρος Λασκαρίδης, που τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση από μπαλκόνι το κάγκελο του οποίου υποχώρησε.

Όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν η κατάσταση του κ. Λασκαρίδη είναι κρίσιμη και τις επόμενες ώρες θα μεταφερθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο Λάζαρος Λασκαρίδης μεταφέρθηκε ως πολυτραυματίας στα επείγοντα του νοσοκομείου Γεννηματάς, σε κωματώδη κατάσταση με θλάσεις στον εγκέφαλο και κατάγματα αυχενικής και θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης καθώς και κατάγματα πλευρών. Υπεβλήθη σε χειρουργείο στο κεφάλι, καθώς έχει αιμάτωμα με την κατάστασή του να είναι κρίσιμη.

Το δελτίο Τύπου για τον τραυματισμό του Λάζαρου Λασκαρίδη από το νοσοκομείο:

«Άνδρας, ημεδαπός, Αντιδήμαρχος Καλλιθέας (Λ.Λ), διακομίσθηκε στα Επείγοντα του Γ.Ν.Α «Γ. Γεννηματάς» στις 27/4/2023 και ώρα 18.24 ως πολυτραυματίας, σε κωματώδη κατάσταση με θλάσεις στον εγκέφαλο και κατάγματα αυχενικής και θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης καθώς και κατάγματα πλευρών. Διασωληνώθηκε και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι –μετά από αξονική τομογραφία εγκεφάλου και θώρακα – από την Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου.

Μεταφέρθηκε στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας της Νευροχειρουργικής Κλινικής όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κλινική κατάσταση και τις επόμενες ώρες θα μεταφερθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γ.Ν.Α «Γ. Γεννηματάς».

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα kallitheaonline.gr οι ιατροί που τον παρακολουθούν αναφέρουν ότι ο κ. Λάζαρος Λασκαρίδης θα επανέλθει πολύ δύσκολα, ενώ λόγω του σοβαρού τραυματισμού του στο κεφάλι, δεν γνωρίζουν ακόμα τι συνέπειες θα έχει στην μετέπειτα ζωή του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Λάζαρος Λασκαρίδης μετά την πτώση του παρέμεινε στο σημείο λόγω καθυστέρησης του ασθενοφόρου κατά μιάμιση ώρα. Εντωμεταξύ, το σημείο που είχε πέσει ήταν δύσκολα προσβάσιμο από τους άντρες της Πυροσβεστικής και στον απεγκλωβισμό του βοήθησαν το πλήρωμα του ΕΚΑΒ και πολίτες.

Η πρόταση των Πυροσβεστών να δέσουν ιμάντες στα κάγκελα ώστε να σηκώσουν το φορείο απορρίφθηκε αμέσως καθώς όλοι είδαν ότι θα καταρρεύσει ολόκληρο εξαιτίας της παλαιότητας και της διάβρωσης. Έτσι αποφασίσθηκε το φορείο να μεταφερθεί όρθιο μέσα από μια στενή εσωτερική σκάλα που οδηγεί στο ισόγειο.

Ο κ. Λασκαρίδης σύμφωνα με το kallitheaonline βρισκόταν σε εκδήλωση του δήμου Καλλιθέας στην Δημοτική Βιβλιοθήκη όταν περίπου στις 18:30 βγήκε σε ένα μικρό μπαλκόνι. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο αντιδήμαρχος στηριζόμενος στο κάγκελο, αυτό υποχώρησε με αποτέλεσμα ο Λάζαρος Λασκαρίδης να πέσει με την πλάτη στο έδαφος από ύψος 2,5-3μ.

Έχασε τις αισθήσεις του τις οποίες ανέκτησε λίγα λεπτά αργότερα.

Από την πτώση ο Λάζαρος Λασκαρίδης υπέστη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και βαριά κάκωση θώρακα. Οι ιατροί στο «Γ.Γεννηματάς» περιγράφουν ως κρίσιμη την κατάσταση του Λάζαρου Λασκαρίδη.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα