20.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΛινού: Η νεολαία θα μεταδώσει πιο γρήγορα τον κορωνοϊό - Να γίνει......

Λινού: Η νεολαία θα μεταδώσει πιο γρήγορα τον κορωνοϊό – Να γίνει… μόδα η μάσκα

Καμπανάκι για την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στα αστικά κέντρα και όχι μόνο χτύπησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινούμιλώντας στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος του Open TV.

Μάλιστα έκανε ειδική μνεία για τον καθοριστικό ρόλο που παίζουν οι νέοι στην εξάπλωση του ιού και στην κρισιμότητα της χρήσης μάσκας από όλους.

Χαρακτηριστικά τόνισε ότι «η μάσκα πρέπει να γίνει μόδα στη νεολαία» και συνέχισε λέγοντας: «Θα είμαι πιο ήσυχη όταν πειστούν οι νέοι να φορούν μάσκα. Επίσης, καλό θα ήταν να περνάνε καλά με συγκεκριμένους φίλους, να είναι 5 έως 10 αλλά να είναι οι ίδιοι κάθε ημέρα». Η κυρία Λινού ξεκαθάρισε ότι οι νέοι θα μεταδώσουν πιο γρήγορα τον ιό, ενώ δήλωσε ότι είναι θέμα κουλτούρας να αποφεύγουν τον συνωστισμό.

Τέλος, αναφέρθηκε και στα αυξημένα κρούσματα στην Αττική, στο κέντρο της Αθήνας και τις Δυτικές περιοχές. «Σε όλα τα μέρη του κόσμου παρατηρείτε ότι ο κορωνοϊός πλήττει  μειονότητες και χαμηλότερες κοινωνοοικονομικές τάξεις. Ευτυχώς στη χώρα μας έχουμε υγειονομική κάλυψε σε όλους. Όμως είναι γεγονός ότι όταν κάποιος έχει χαμηλό εισόδημα και έχει να διαλέξει τα προς το ζην ή τη μάσκα θα διαλέξει το πρώτο, ενώ απαιτείται σίγουρα η παρουσία του στη δουλειά. Θα θυσιάσει κάποιος την προσωπική του υγεία για να επιβιώσει».

 

Πηγή: Έθνος

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα