23.8 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDLive blog: Τα πρώτα αποτελέσματα στους δήμους της χώρας - Τα ντέρμπι...

Live blog: Τα πρώτα αποτελέσματα στους δήμους της χώρας – Τα ντέρμπι για τον δεύτερο γύρο

Από τον πρώτο γύρο αλλάζουν «χέρια» σε κάποιες περιπτώσεις Δήμοι και Περιφέρειες. Με την μέχρι τώρα ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων των αυτοδιοικητικών εκλογών, έχουν ήδη προκύψει οριστικά συμπεράσματα από την πρώτη Κυριακή. Συγκεκριμένα στις 7 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας έχουν ήδη εκλεγεί οι νέοι Περιφερειάρχες, ενώ οι έξι από τους μεγάλους Δήμους έχουν ήδη νέους τοπικούς άρχοντες. Σε δεύτερο γύρο θα κριθεί η μάχη σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης με τον κ. Αρναουτάκη.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η διαδικασία σε Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Βόρειο Αιγαίο, Θεσσαλία, Πελοπόννησο.

Την ίδια ώρα στην Αττική, από την πρώτη Κυριακή φαίνεται να εκλέγονται οι δήμαρχοι Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και Π. Φαλήρου, ενώ το αποτέλεσμα θα κριθεί την επόμενη Κυριακή για τους δήμους Αγίου Δημητρίου και Ηλιούπολης.

Η καταμέτρηση συνεχίζεται, όμως τα ποσοστά τους είναι αρκετά υψηλά και δύσκολα θα υπάρξουν μεγάλες μεταβολές.

Η πρώτη πρώτη εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων για τις 13 Περιφέρειες της χώρας και τους 6 μεγαλύτερους δήμουςαναμένεται περί τις 22:30.

Μετά το κλείσιμο των καλπών στις 19:00, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ξεκίνησαν να στέλνουν τα αποτελέσματα μέσω των tablets όπου έχει εγκατασταθεί το σύστημα ασφαλούς μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, γνωστό πλέον ως SRT.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα