15.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑLive: Οι εξελίξεις στην Οδησσό μετά την επίθεση στην αυτοκινητοπομπή του Ζελένσκι

Live: Οι εξελίξεις στην Οδησσό μετά την επίθεση στην αυτοκινητοπομπή του Ζελένσκι

Στην Οδησσό έχει σημάνει συναγερμός για αεροπορικούς βομβαρδισμούς όλο το επόμενο διάστημα, ενώ η ελληνική απστολή βρίσκεται ακόμα στην πόλη.

Βαλλιστική οβίδα έπεσε κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενώ επρόκειτο να συναντηθεί μαζί του ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Από την ισχυρή έκρηξη, το οστικό κύμα έφτασε μέχρι την ελληνική αποστολή, όπου όλα τα μέλη της επιβεβαιώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία τους. Στην Οδησσό έχει σημάνει συναγερμός για αεροπορικούς βομβαρδισμούς για όλο το επόμενο διάστημα. Η ελληνική αποστολή βρίσκεται ακόμη στην Οδησσό και το χτύπημα φαίνεται ότι ήταν κοντά στην αποστολή.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης της Οδησσού, Oleg Kiper, κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να πάνε σε καταφύγια. Το ουκρανικό δημοσίευμα του Strana αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι μπορεί να βρισκόταν στην Οδησσό όταν σημειώθηκε εκεί η έκρηξη.

Το δημοσίευμα αναφέρει:

«Σήμερα, 6 Μαρτίου, ακούστηκε έκρηξη στην Οδησσό. Ουκρανικά κανάλια παρακολούθησης γράφουν ότι το χτύπημα ήταν από μία συστοιχία πυραύλων Iskander. Τοπικοί δημόσιοι λογαριασμοί αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι θα μπορούσε να βρισκόταν στην πόλη εκείνη τη στιγμή, καθώς αυτόπτες μάρτυρες είδαν την αυτοκινητοπομπή του.

Την επίσκεψη του Ζελένσκι στην Οδησσό επιβεβαιώνουν και τα ελληνικά ΜΜΕ»

Τα μέσα ενημέρωσης της χώρας σημείωσαν ότι στην Οδησσό ο Ζελένσκι επρόκειτο να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είχε φτάσει στη χώρα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες στο διαδίκτυο αναφέρουν επίσης ότι αυτόπτες μάρτυρες είδαν την αυτοκινητοπομπή του Ουκρανού ηγέτη να σπεύδει προς το λιμάνι. Σύμφωνα με Ουκρανούς δημοσιογράφους, εκεί επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τελετή βράβευσης του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού. Ωστόσο, η επίσκεψη του Ζελένσκι στην Οδησσό δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα.

πριν ένα λεπτό
Μελίνα Παπαγεωργίου

Η ανάρτηση του Νίκου Δένδια για την έκρηξη στην Οδησσό

«Είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας, Rustem Umerov, και τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Στρατηγο Oleksandr Syrskyi, με πρωτοβουλία τους, οι οποίοι με ενημέρωσαν για την κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία», γράφει ο υπουργός

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα