29.3 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΛύθηκε το μυστήριο! Γιατί κάνει τόσο κρύο στα σαλόνια των πλοίων;

Λύθηκε το μυστήριο! Γιατί κάνει τόσο κρύο στα σαλόνια των πλοίων;

Αυτό το χαμόγελο, το οποίο έχουμε σχεδόν... καρφωμένο στο πρόσωπό σας, σβήνει από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο που επιβιβαζόμαστε στο πλοίο

Μια κατάσταση, στην οποία λίγο πολύ όλοι έχουμε βρεθεί! Γεμάτοι ενθουσιασμό και φορώντας τα λιγότερα δυνατά ρούχα, μιας και έξω βιώνουμε την… κόλαση του Δάντη, μπαίνουμε στο πλοίο. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι ΕΦΤΑΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ. Κι αυτό είναι πάντα κάτι καλό!

Σημαίνει όμως και κάτι άλλο. Πως για 2, 3, 4, 5, όσες ώρες τέλος πάντων διαρκέσει το ταξίδι μας, θα ταξιδέψουμε μέσω… Σιβηρίας! Αυτό το χαμόγελο, το οποίο έχουμε σχεδόν… καρφωμένο στο πρόσωπό σας, σβήνει από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο που επιβιβαζόμαστε στο πλοίο. Γιατί; Φυσικά, εξαιτίας του υπερβολικού κλιματισμού που πάντα υπάρχει στους κλειστούς χώρους του πλοίου.

Ξέρετε πολύ καλά σε τι αναφερόμαστε. Μιλάμε για την απόλυτη ψύχρα, η οποία είναι ικανή να παγώσει κάθε κύτταρο του σώματός μας. Το αποτέλεσμα είναι να ψάχνουμε να βρούμε κάποιο ρούχο για να το φορέσουμε ή στη χειρότερη να βγούμε στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου, όπου όσο κι αν φυσάει τουλάχιστον δεν νιώθουμε σα να παίζουμε στην εποχή των παγετώνων!

Γιατί κάνει τόσο κρύο στα σαλόνια των πλοίων

Υπάρχει, φυσικά, μια εξήγηση πίσω από τον έντονο κλιματισμό στα πλοία.

Ο συνωστισμός εκατοντάδων ανθρώπων σε κλειστούς χώρους χωρίς επαρκή ανανέωση του αέρα αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης διαφόρων ασθενειών που μεταδίδονται από άτομο σε άτομο μέσω αναπνευστικών σταγονιδίων.

Ως εκ τούτου, ο επαρκής εξαερισμός και η ανανέωση του αέρα των εσωτερικών χώρων με φρέσκο αέρα είναι απαραίτητο μέτρο για την εξασφάλιση συνθηκών υγιεινής στο εσωτερικό των πλοίων.

Τέλος, ο κλιματισμός συμβάλλει στην απορρόφηση των οσμών και όλοι καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Υπάρχει λύση!

Έτσι λοιπόν, καλό θα ήταν, την επόμενη φορά που θα ταξιδέψετε με το πλοίο ακόμα και εν όψει του τριημέρου που έρχεται, εκτός από το μαγιό σας να έχετε μαζί και μια ζακέτα. Άλλωστε, δεν είναι αεροπλάνο για να έχετε περιορισμό στο βάρος και το μέγεθος της βαλίτσας!

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα