26.1 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜ. Αποστολάκη προς δημοτική αρχή Ρ-Π: Σώστε το Κ.Υ. Ραφήνας – Αδυνατεί...

Μ. Αποστολάκη προς δημοτική αρχή Ρ-Π: Σώστε το Κ.Υ. Ραφήνας – Αδυνατεί να καλύψει τις εφημερίες

Στην χτεσινή, 28 Σεπτεμβρίου, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου μέσω τηλεδιάσκεψης, η Μοριακή Βιολόγος Μαρία Αποστολάκη εργαζόμενη στο Κ.Υ. Ραφήνας, με την ιδιότητα της δημοτικής συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας του δήμου, στις προ ημερησίας ερωτήσεις έφερε το πρόβλημα της αδυναμίας κάλυψης των εφημεριών του Κ.Υ. με απευκταίο αποτέλεσμα να παραμείνει εκτός εφημερίας και ζήτησε απ’ το Σώμα να κάνει σχετική παρέμβαση προς τους αρμοδίους του Υπουργείου Υγείας για να υποστηριχτεί η καλή λειτουργία του εν λόγω κέντρου.

«Εν μέσω πανδημίας, αναφέρει η κα Αποστολάκη, και με το προσωπικό των δομών υγείας να έχουν όλο το βάρος στους ώμους τους, το Κ.Υ Ραφήνας αποστελεχώνεται…

Με χτεσινή μου παρέμβαση-έκκληση, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, ως εργαζόμενη στο ΚΥ και με την ιδιότητά μου ως Δημοτική Σύμβουλος ζήτησα τη παρέμβαση- συνδρομή του Δήμου μας να πιέσει ώστε να συνεχίσει η καλή λειτουργία του Κ.Υ…

Η 24ώρη εφημερία του οποίου κινδυνεύει να μη μπορεί να καλυφτεί και πολλοί εργαζόμενοι φεύγουν έχοντας ξεπεράσει τα όρια τους!!»

Για να καταλήξει:
«ΌΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Η ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Κ.Υ . Είναι σπαραίτητο για την περιοχή μας!!»

Στον αντίποδα η αντίδραση-απάντηση του δημάρχου κου Μπουρνούς στην αγωνιώδη έκκληση της Μαρίας Αποστολάκη, ανέδειξε για άλλη μια φορά τη μικρού βεληνεκούς δυνατότητά του να υποστηρίξει δίκαια αιτήματα, όπως αυτό της δημόσιας υγείας, της τοπικής κι όχι μόνο κοινωνίας.

«Ένα ψήφισμα, απάντησε ο κος Μπουρνούς, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Είμαι σύμφωνος να γίνει, αλλά θα πρέπει προηγουμένως ο υπεύθυνος του Κ.Υ. να μας στείλει εγγράφως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κέντρο».

Σοβαρά δήμαρχε; Πρέπει να γίνετε εγγράφως κοινωνός ενός προβλήματος που πλήττει το κοινωνικό σύνολο για να επέμβετε; Λυπούμεθα ότι είστε κατώτερος των περιστάσεων. Ευτυχώς ότι οι πολίτες είναι διατεθειμένοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Να σημειωθεί η παρέμβαση του αντιδημάρχου Μάκη Βουδούρη που ήρθε να σώσει τα προσχήματα, αφού ως γιατρός ξέρει τι μπορεί να δημοσιοποιηθεί και τι όχι απ’ τους λειτουργούς υγείας και δήλωσε ότι ο ίδιος θα επισκεφτεί τον συνάδελφό του υπεύθυνο του κέντρου, για ν’ αποκτήσει μια σφαιρική εικόνα του προβλήματος.

Σχετικό άρθρο Καταρρέει το Κ.Υ. Ραφήνας! Φοβική ή αδιάφορη η Κυβέρνηση;

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα