19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜήνυμα Δ. Σ. ΟΛΡ Α.Ε. για την παγκόσμια ημέρα ενδοσχολικής βίας

Μήνυμα Δ. Σ. ΟΛΡ Α.Ε. για την παγκόσμια ημέρα ενδοσχολικής βίας

Επ’ ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας κατά της ενδοσχολικής βίας, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΟΛΡ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

H ενδοσχολική βία ή αλλιώς «bullying» θεωρείται πλέον ένα από τα πιο έντονα κοινωνικά προβλήματα και στην Ελλάδα έχει αρχίσει και γίνεται αντικείμενο έντονης συζήτησης τα τελευταία χρόνια. Το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας είναι αρκετά σύνθετο και εκδηλώνεται σε διάφορες μορφές: χειρονομίες, φραστικές επιθέσεις, εκβιασμοί, αποκλεισμός και απομόνωση από παρέες, ακόμα και σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση.

Οι συνέπειες της ενδοσχολικής βίας είναι τεράστιες στον ψυχικό  κόσμο των παιδιών και καθοριστικές για την ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη και εξέλιξη. Οι γονείς πρέπει να είναι κοντά στα παιδιά τους, να αντιλαμβάνονται τις ενδείξεις και να συζητούν με τα παιδιά τους. Από την άλλη πλευρά οι εκπαιδευτικοί πρέπει να εντοπίζουν και να αντιμετωπίζουν άμεσα τέτοιου είδους περιστατικά και να ενημερώνουν άμεσα τους γονείς τόσο του θύματος όσο και του θύτη. Για το λόγο αυτό πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς! ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ!

Γκικάκη Β. Δέσποινα

Πολιτικός Μηχανικός MSc

ΚΙΝ. 6951851081

Ε-mail: [email protected]

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα