16.5 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜήνυμα Βασίλη Πιστικίδη για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Μήνυμα Βασίλη Πιστικίδη για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Η 1η Οκτωβρίου έχει ανακηρυχθεί από το 1990 ως Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων και είναι γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία». Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως φόρος τιμής στους ηλικιωμένους, επισημαίνοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και αναδεικνύοντας τη συμβολή τους στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων συμβολίζει τον σπουδαίο ρόλο των μεγαλύτερων ανθρώπων τόσο στην κοινωνία όσο και στη ζωή του καθενός μας. Αποτελούν το στήριγμα σε κάθε οικογένεια, μας προσφέρουν απλόχερα την αγάπη τους, δε σταματούν ποτέ να μας  μεταφέρουν τις γνώσεις τους και να μας μεταδίδουν την πολύτιμη εμπειρία τους.

Είναι οι άνθρωποι που συνεχίζουν ακόμα να προσφέρουν πολύπλευρα στις οικογένειές τους και στην κοινωνία: φροντίζοντας τα εγγόνια τους, στηρίζοντας τις οικογένειες των παιδιών τους, μεταδίδοντας στους νεότερους την πείρα και τη γνώση τους.

Τους οφείλουμε απεριόριστο σεβασμό και εκτίμηση. Ως Δήμος πρέπει να είμαστε καθημερινά δίπλα τους, με στόχο την καλύτερη δυνατή φροντίδα τους και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να τους προσφέρουμε και συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση με τις υπηρεσίες, τα προγράμματα και τις δράσεις μας.

Η σημερινή ημέρα είναι μια αφορμή για να δείξουμε την αγάπη και το σεβασμό μας στους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν. Να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα μαθήματα ζωής που μας έδωσαν, για όλα όσα απλόχερα μας πρόσφεραν και μας προσφέρουν.

Βασίλης Πιστικίδης

τ. Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα