24.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑMουσικό Xωριό: Δωρεάν ονline πρεμιέρες Ψηφιακός απολογισμός 2020 (1-2-3 Ιανουαρίου 2021)

Mουσικό Xωριό: Δωρεάν ονline πρεμιέρες Ψηφιακός απολογισμός 2020 (1-2-3 Ιανουαρίου 2021)

Mουσικό Xωριό: Δωρεάν ονline πρεμιέρες Ψηφιακός απολογισμός 2020 (1-2-3 Ιανουαρίου 2021)

Φίλες και φίλοι της μουσικής,

Σας ευχόμαστε καλή χρονιά και χρόνια πολλά, υγεία και δημιουργικότητα, ιδίως αφοβία και επίγνωση των κομβικών προκλήσεων που καλούμαστε να διαχειριστούμε ως μονάδες και ως κοινωνίες!

Η καλλιτεχνική μας κοινότητα συμπλήρωσε φέτος μία πορεία 15 χρόνων επάνω σε ένα πολυσυλλεκτικό μοντέλο καλλιτεχνικής συμβίωσης που γεννήθηκε κι ωρίμασε στον Άγιο Λαυρέντιο και το οποίο εξακολουθεί να μας εμπνέει μέχρι σήμερα.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν μοναδικό: λόγω των αυξημένων μέτρων covid-19 και της αναστάτωσης που εγκαθιδρύθηκε στις ζωές μας και στον ψυχισμό μας κατά το περασμένο διάστημα, ζήσαμε ένα μουσικό χωριό σε άλλες… διαστάσεις. Καθώς κανείς δεν ήξερε τι θα ξημερώσει την κάθε επομένη, όλα τα δρώμενα σχεδιάζονταν και υλοποιούνταν αυθόρμητα μέσα σε λίγες ώρες! Συναυλίες, διαλέξεις και εργαστήρια έλαβαν χώρα μόνο σε εξωτερικούς χώρους: σε αυλές, ξωκλήσια και δάση, όπως στα πολύ νεανικά χρόνια της διοργάνωσης. Tο κοινό και οι συμμετέχοντες ήταν από αυτούς που… «το έλεγε η καρδιά τους». Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν οι συμβιωτικοί δεσμοί και οι «κενταυρικές» προδιαθέσεις του Μουσικού Χωριού να εκτιναχθούν στα ύψη!

Θέλοντας να μοιραστούμε μαζί σας μερικά ψήγματα από τις εμπειρίες αυτού του καλοκαιριού, προσφέρουμε ένα τριήμερο διαδικτυακών συναυλιών και δημοσιεύσεων οπτικοακουστικού υλικού ελπίζοντας να σας δούμε από κοντά στις πρεμιέρες αλλά και να ανταλλάξουμε σκέψεις και εντυπώσεις μαζί σας στα chatrooms κατά τη διάρκεια της ακρόασης.

Αναλυτικά στοιχεία στο επισυναπτόμενο PDF

music-village-2020_youtube_premieres

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα