23.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜπακογιάννης: Τέλος η μουσική μέχρι πρωίας στα μαγαζιά στο Γκάζι

Μπακογιάννης: Τέλος η μουσική μέχρι πρωίας στα μαγαζιά στο Γκάζι

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης προειδοποιεί ότι το Γκάζι δεν είναι Μύκονος

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης προειδοποιεί ότι το Γκάζι δεν είναι Μύκονος, προσθέτοντας ότι καμία άδεια δεν προβλέπει μουσική μέχρι τις 6.30 και 7 το πρωί. Μάλιστα, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι θα σφραγιστούν καταστήματα, όπου κριθεί απαραίτητο, καθώς οι άδειες που παρέχονται στα καταστήματα διασκέδασης θέτουν συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας. Κάποια μαγαζιά έχουν ήδη σφραγιστεί, κατά τον ίδιο, ενώ ο δήμος Αθηναίων είναι έτοιμος να εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο.

«Εξαντλούμε όλα τα νόμιμα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας και σφραγίζουμε τα καταστήματα. Έχει ήδη γίνει σε κάποιες περιπτώσεις και θα γίνεται όπου είναι απαραίτητο. Εμείς θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο, κάθε δυνατότητα που μας δίνει ο νόμος. Δεν πρόκειται να διστάσουμε», ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης μέσω του Real fm.

Επισήμανε επίσης ότι στις εξαιρέσεις των επαγγελματιών που δεν σέβονται τους κανόνες «ο Δήμος Αθηναίων θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του. Και αυτή είναι μια κεντρική απόφαση, η οποία έχει ληφθεί από τη δημοτική μας παράταξη κι από μένα προσωπικά, τολμώ να σας πω. Ξέρω ότι έχουμε τη στήριξη του Δ.Σ. Δεν μπορεί να είναι αποδεκτό να εκβιάζεται ή να απειλείται ο Δήμος Αθηναίων».

Τι ισχύει για την μουσική στα νότια προάστια 

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουνίου ο δήμος Αλίμου προχώρησε σε απαγόρευση της μουσικής κατά τις νυχτερινές ώρες, με τα μαγαζιά που παραβαίνουν το μέτρο να απειλούνται ακόμα και με λουκέτο.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος της περιοχής, Ανδρέας Κονδύλης ανακοίνωσε ότι η μουσική από την Τετάρτη (1/6) σταματάει υποχρεωτικά στις 11 το βράδυ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ηχορύπανση στο παραλιακό μέτωπο.

Αμέσως μετά ακολούθησε και ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, που αποφάσισε με ευρεία πλειοψηφία: Απαγόρευση παράτασης του ωραρίου λειτουργίας μουσικής στις επιχειρήσεις εντός σχεδίου πόλεως και του οικιστικού ιστού, μετά το προβλεπόμενο ωράριο που λήγει στις 23:00 το καλοκαίρι.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα