18 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΌλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο...

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι

Από χτες οι κάτοικοι της αν. Αττικής (δήμοι Μαραθώνα, Ραφήνας-Πικερμίου, Σπάτων, Παλλήνης κλπ.) ηλικίας 75-79 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, άρχισαν να λαμβάνουν sms για επιβεβαίωση των ραντεβού τους στο Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο «Προμηθέας».

Έκπληξη κι απορία ήταν τα πρώτα συναισθήματα όσων έλαβαν τα σχετικά sms, καθώς πίστευαν ότι θα εμβολιαστούν στο Κ.Υ. Ραφήνας, το οποίο όμως θα αρχίσει να εμβολιάζει από Δευτέρα την ηλικιακή ομάδα των 60-64 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Στην αναζήτησή μας δημοσιεύσαμε αποκλειστική είδηση χτες εδώ για το Mega εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι, το μεγαλύτερο στην Αττική, που θα λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο για εμβολιασμούς, Να υπογραμμιστεί, καθώς αρχικά λόγω άγνοιας υπήρξε δυσπιστία, ότι είναι απόλυτα ασφαλές για τους εμβολιαζόμενους εκεί.

Όπως είχαμε υποσχεθεί δίνουμε περισσότερες πληροφορίες, ώστε οι συντοπίτες μας της αν. Αττικής να αποκτήσουν πλήρη γνώση του κέντρου όπου πρόκειται να εμβολιαστούν.

Mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι 

Από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου θα λειτουργήσει το Mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι που στεγάζεται στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo.

Η δυναμικότητα του μέγα σταθμού στη Helexpo για το Φεβρουάριο είναι 2.400 εμβολιασμοί τη μέρα και σε πλήρη ανάπτυξη είναι 5.760 εμβολιασμοί τη μέρα και 150.000 το μήνα.

Η έναρξη του σταθμού θα γίνει τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 με ενεργοποίηση τμήματος του σταθμού 48 εμβολιαστικών κέντρων. Το ωράριο λειτουργίας του θα είναι από Δευτέρα έως και Σάββατο 08:00 έως 20:00 με δυνατότητα επέκτασης του ωραρίου. Στην πρώτη φάση τα ραντεβού προγραμματίζονται ανά 15 λεπτά.

Τα 96 εμβολιαστικά κέντρα εκτείνονται σε δύο επίπεδα των 3.000 τ.μ. και στοιχίζονται σε έξι τομείς των οκτώ κυψελών. Υπάρχει διαφορετική είσοδος και διαφορετική έξοδος ενώ για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες υπάρχει διάδρομος για τη μετακίνηση τους στο χώρο.

Επίσης, διατίθεται ιατρείο για κλινική εξέταση και χώρος βραχείας νοσηλείας με monitor, καρδιογράφο, μηχάνημα παροχής οξυγόνου και δύο φορεία για περιπτώσεις που χρήζουν άμεσης παρακολούθησης των ζωτικών σημείων ή εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών.

Στο χώρο έχουν τοποθετηθεί, επίσης, ειδικές σημάνσεις για την καθοδήγηση των πολιτών στους ειδικούς χώρους (αναμονής, εμβολιασμού, γραμματείας) και για τη διατήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα