17.5 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ 2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ 2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

Η ομάδα Next Generation Kids (NGK) κατέκτησε το παγκόσμιο κύπελλο της καλύτερης απόδοσης σε όλους τους τομείς του διαγωνισμού.

Επιτυγχάνοντας υψηλές επιδόσεις, η ομάδα αρίστευσε σε μια σειρά από κατηγορίες, απέσπασε υποψηφιότητες για διάκριση στο robot design programming και project presentation, ενώ κατέκτησε την 8η θέση στην κατηγορία robot game, ανάμεσα σε 104 ομάδες από όλο τον κόσμο.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, δήλωσε σχετικά: «Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων και στους δασκάλους τους, για τη σπουδαία διάκριση που απέσπασαν, ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Με τις εξαιρετικές επιδόσεις, αλλά και με το αγωνιστικό τους ήθος, μας έκαναν για μια ακόμη φορά να νιώσουμε υπερηφάνεια και συγκίνηση. Επιβεβαίωσαν ότι στον τόπο μας, στα σχολεία μας, μεγαλώνει μια νέα γενιά με ταλέντο, με φιλοδοξίες και ικανότητες. Ως Δήμος, αλλά και ως τοπική κοινωνία, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους. Θα συνεχίσουμε, μαζί με τους άξιους γονείς τους, να τα καμαρώνουμε και να στηρίζουμε τις προσπάθειές τους για διάκριση και πρόοδο.»

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Σαρωνικού, στηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθεια της ομάδας του 2ου Δημοτικού Καλυβίων, διέθεσε το ποσό των 7.000 ευρώ προκειμένου να καλύψει μέρος των εξόδων μετάβασης και διαμονής στο Houston των ΗΠΑ.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα