20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΠεντέλη: Κραυγή αγανάκτησης δημότη Ρ-Π για τη φωτιά που μπορούσε να προληφθεί...

Πεντέλη: Κραυγή αγανάκτησης δημότη Ρ-Π για τη φωτιά που μπορούσε να προληφθεί αν…

Έχει το «kirkinews» μία σειρά εγγράφων μου και όποιων απαντήσεων διαφόρων υπηρεσιών, που στοιχειοθετούν την αδιαφορία Κεντρικής Διοίκησης, της Περιφέρειας και του Δήμου.

Με σειρά εγγράφων προς όλες τις αρμόδιες αρχές ώστε να υπάρξουν προληπτικά μέτρα αποσόβησης πυρκαγιάς στο ορεινό Πικέρμι, ο συμπολίτης μας Κυριάκος Αλυγιζάκης απ’ το Ιούνιο «κραυγάζει» αλλά δεν εισακούεται, καθώς η δημοτική αρχή Μπουρνούς δεν ανταποκρίνεται στις υποδείξεις.

Ο ίδιος περιγράφει την αγανάκτηση που τον πνίγει για το κακό που ήρθε με υπαιτιότητα ενός ανεύθυνου τοπάρχη, που τίποτα δεν έμαθε μετά την φονική φωτιά του Ιουλίου 2018, για την οποία είναι υπόδικος.

(Στη διάθεσή κάθε ενδιαφερομένου όλη η σχετική αλληλογραφία μεταξύ του κου Αλυγιζάκη και των αρμοδίων υπηρεσιών)

Γράφει ο Κυριάκος Αλυγιζάκης:

Υπάρχει κράτος;

Εδώ και 30  χρόνια ανάμεσα μέσα Ιουλίου με αρχές Αυγούστου έχουμε ΚΑΘΕ χρόνο πυρκαγιές στην περιοχή.

Και επειδή η επανάληψη είναι η μητέρα της μαθήσεως, η ΜΗΤΕΡΑ ΦΥΣΗ, προσπαθεί να μας εξηγήσει ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ.

Κάθε χρόνο λοιπόν, έχουμε πυρκαγιές, τρόμο, αγωνία καταστροφή περιουσιών, ιατρικά προβλήματα και ενδεχομένως θανάτους (εν ψυχρώ δολοφονίες τις αποκαλώ εγώ).

Η αιτία; ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ. Για να ακριβολογώ, η αδιαφορία μας, η μοιρολατρία μας, ο ραγιαδισμός μας.

Η πεποίθηση πως όσο και να προσπαθήσουμε δεν πρόκειται τίποτε να αλλάξει, και το να επιλέγουμε σε όλα τα επίπεδα διοίκησης (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), ανθρώπους που αν είχαμε επιχείρηση δεν θα τους προσλαμβάναμε ποτέ.

Φέτος ξεκίνησα από 22 Μάρτη 2022 με έγγραφο προς τον Δήμο, ζητώντας απλά να τηρηθεί η νομοθεσία.

Συνέχισα με Πυροσβεστική

Συνέχισα με Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Με γραφείο Πρωθυπουργού

Συνάντησα αδιαφορία, ειρωνεία, εμπαιγμό , επιθετικότητα, (με εξαίρεση οφείλω να το τονίσω την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας)

Συνέχισα

Με Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος όπου κατήγγειλα την μη τήρηση από τον Δήμο της πυροσβεστικής διάταξης και τον έλεγχο για παράβαση καθήκοντος

Με περιφέρεια στο γραφείο συντονιστή και στο γραφείο Του Ιδίου του Περιφερειάρχη, ζητώντας να καθαρίσει η περιφέρεια και να αποδοθούν διοικητικές κυρώσεις.

Απάντηση καμία, ενέργεια καμία, πλην το έγγραφο 602997(27-6-2022) στο γραφείο συντονιστή που ζητά να «εξετάσει το θέμα» και να με πληροφορήσει σχετικά (καμία ενημέρωση μέχρι σήμερα, ΣΙΓΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ !!!)

Και η πυρκαγιά, πιστή όπως κάθε χρόνο  στο ραντεβού της με τους ΗΛΙΘΙΟΥΣ έκανε 19 Ιουλίου 2022 ξανά την εμφάνισή της.

ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

Φταίμε όλοι εμείς που τον ανεχόμαστε. Φταίμε όλοι εμείς που ψηφίζουμε τους συμβούλους που ψηφίζουμε. Φταίμε εμείς που δεν τους ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΕΣ.

Φταίμε εμείς που βλέπουμε «υπέρκομψους», αντιδημάρχους, Δημάρχους και Περιφερειάρχες να φωτογραφίζονται ΑΝΕΜΕΛΟΙ, ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, (είναι μαθηματικά βέβαιο) ότι θα έχουν πυρκαγιές και καταστροφές περιουσιών και δεν έχουν κάνει τίποτα.

Απλώνεται η φωτιά σαν χταπόδι δήλωσε ο Δήμαρχος. Και στο μυαλό μου ασυναίσθητα ήρθε η εικόνα του παραγουλιάσματος του χταποδιού. ΤΟ ΧΤΥΠΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ..

Είναι πολλά τα οικόπεδα, δεν προλαβαίνουμε, φταίνε οι ιδιώτες που δεν τα καθαρίζουν απεφάνθει ο Δήμαρχος.

ΟΧΙ…

Ο ΔΗΜΟΣ ΦΤΑΙΕΙ, που δεν κάνει μηνύσεις. Ο Δήμος φταίει που έχει 365 ημέρες να βγάζει συνέχεια συνεργεία καθαρισμού και κοπής δέντρων. Ο Δήμος φταίει  που απαιτεί δυσανάλογα μεγάλα ποσά για να δώσει άδεια να κοπούν πεύκα (είμαστε εντός σχεδίου). Ο Δήμος φταίει που δεν ζητά γνωματεύσεις από την πυροσβεστική για να βγάλει εισαγγελική εντολή να μπει σε περιφραγμένα. Ο Δήμος φταίει που δεν έχει φτιάξει ένα αρχείο της προκοπής με ονόματα και διευθύνσεις ιδιοκτητών. Ο Δήμος φταίει που έχει ακατάλληλους ανθρώπους σε διάφορες θέσεις. Ο Δήμος φταίει που δίνει αυθαίρετα παρατάσεις στον χρόνο καθαρισμού… ΚΑΙ φτάνουμε στο καλοκαίρι για να μας πει ότι «δεν προλαβαίνουμε να καθαρίσουμε» και ότι η φωτιά «απλώνεται σαν χταπόδι».

Εύχομαι να μην έχω υποστεί καμία ζημιά και το ίδιο εύχομαι για όλο τον κόσμο.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΊΕΣ.

Έχει το «kirkinews» μία σειρά εγγράφων μου και όποιων απαντήσεων διαφόρων υπηρεσιών, που στοιχειοθετούν την αδιαφορία Κεντρικής Διοίκησης, της Περιφέρειας και του  Δήμου.

Με μεγάλη μου χαρά, να διατεθούν σε όποιον τα ζητήσει για μηνύσεις και αγωγές.

Αλυγιζάκης Κ. Κυριάκος

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα