29.7 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠέθανε η Δέσποινα Στυλιανοπούλου - Η λαμπρή πορεία της

Πέθανε η Δέσποινα Στυλιανοπούλου – Η λαμπρή πορεία της

Η πορεία της Δέσποινας Στυλιανοπούλου από το Ελληνικό Ωδείο και τη Δραματική Σχολή Δημήτρη Ροντήρη, στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο θάνατος της Δέσποινας Στυλιανοπούλου στα 92 της χρόνια βύθισε στη θλίψη την οικογένειά της και τον καλλιτεχνικό κόσμο. Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου γεννήθηκε το 1932 και η καταγωγή της ήταν από τη Μεσσήνη. Σπούδασε φωνητική στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή Δημήτρη Ροντήρη το 1959.

Η μεγάλη καριέρα

Πρωτοεμφανίστηκε με το Πειραϊκό Θέατρο του Δημήτρη Ροντήνη στην τραγωδία «Ηλέκτρα» το 1959, ενώ παράλληλα φοιτούσε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Το 1960 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο στην ταινία της Έλλης Νεζερίτη «Ο ξένος της νύχτας» και έκτοτε καθιερώθηκε σε κωμικούς ρόλους. Για πολλά χρόνια υπήρξε θιασάρχης στο θέατρο Αυλαία του Πειραιά.

Το έτος 1967, σε πολλούς καλλιτεχνικούς κύκλους θεωρήθηκε «Έτος Στυλιανοπούλου», επειδή είχε συμμετάσχει σε 12 διαφορετικές ταινίες μέσα στον ίδιο χρόνο. Έχει εκδοθεί η αυτοβιογραφία της με τον τίτλο Ηθοποιός Αμέσου Δράσεως από τις εκδόσεις Τετράγωνο.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα