24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠρος ευθανασία το γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε στη Ζίτσα

Προς ευθανασία το γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε στη Ζίτσα

Το ζώο δεν μπορεί τελικά να μεταφερθεί καθώς με πιθανή μετακίνησή του θα επέλθει βασανιστικός θάνατος

Πολλαπλά τραύματα σε διάφορα σημεία του σωματός φέρει το γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε στη Ζίτσα Ιωαννίνων και ως εκ τούτου πρέπει να υποβληθεί σε ευθανασία, σύμφωνα με Ιππίατρο που το εξέτασε.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, αν και αρχικά είχε αναφερθεί ότι θα μεταφερθεί στα Μέγαρα Αττικής προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με τον Ιππίατρο που έσπευσε στο χωριό Γραμμένο του δήμου Ζίτσας για να το εξετάσει, κρίθηκε εν τέλει πως το ζώο δεν μπορεί να μεταφερθεί καθώς σε πιθανή μετακίνηση του θα επέλθει βασανιστικός θάνατος.

Ο ιδιοκτήτης του ζώου αφέθηκε χθες ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα) μετά την απολογία του, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο ίδιος μέσω του δικηγόρου του Δημήτρη Δήμου, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, ισχυρίζεται ότι το γαϊδούρι είχε τραυματιστεί μετά από επίθεση λύκου, με τον κτηνοτρόφο να το ανεβάζει στην καρότσα για να το μεταφέρει ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με τον 70χρονο, για άγνωστο λόγο το πόδι του γαϊδάρου έπεσε στην άσφαλτο και δεν το αντιλήφθηκε αμέσως.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα