17.7 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ Ο ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ!

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ Ο ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδήλωσε η υποψηφία βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας στην αν. Αττική Γεωργία Μαρτίνου, για τον πρωτογενή τομέα επισκεπτόμενη τα γραφεία του αγροτικού συλλόγου Μαραθώνα, όπου είχε εκτενή συζήτηση-ενημέρωση με τον Πρόεδρο Αλέκο Βάρσο και τα μέλη του συλλόγου, καθώς και με στελέχη του Υπουργείου Γεωργίας & Τροφίμων από την Περιφέρεια Αττικής, την Παιανία και τον Μαραθώνα, εξειδικευμένα σε θέματα γεωργίας, κτηνοτροφίας και ελέγχου εξετάσεων σεμιναρίων για νέους αγρότες και χορήγησης άδειας οδήγησης τρακτέρ, που ήταν παρόντα.

Η κα Μαρτίνου άκουσε προσεκτικά όσα της εξέθεσε ο πρόεδρος του συλλόγου κος Βάρσος, παρακολούθησε μ’ ενδιαφέρον τις διαφωτιστικές παρεμβάσεις των προαναφερόμενων ειδικευμένων σχετικά με το αντικείμενο στελεχών και τις συζητήσεις που αντάλλαξαν με τους αγρότες – μέλη του συλλόγου, κρατώντας σημειώσεις.

Ο πρόεδρος του συλλόγου ανέλυσε ενδελεχώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους, αφού η Αττική εμφανίζεται ως αμιγώς αστική περιοχή, παραγνωρίζοντας τελείως κάποιες περιοχές καθαρά αγροτικές, όπως ο Μαραθώνας. Αυτή η ιδιομορφία στερεί τους αγρότες της περιοχής όποιων ευεργετημάτων ωφελούνται συνάδελφοί τους της επαρχίας. Κυρίως στερούν την ευκαιρία σε νέους αγρότες, όπως τα παιδιά τους, που έχουν σχετική εκπαίδευση ακόμα και πανεπιστημιακή και επιθυμούν να παραμείνουν  στο τόπο τους καλλιεργώντας την πατρώα γη, με ανάλογες σχετικές ενισχύσεις, τις οποίες δικαιούνται και παίρνουν οι νέοι αγρότες της επαρχίας.

Άλλη μια ιδιαιτερότητα των αγροτών του Μαραθώνα, εν σχέση με αγρότες της επαρχίας που ασχολούνται με μονοκαλλιέργειες που σημαίνει δουλειά ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα, σιτηρά κλπ., ότι ασχολούνται με πολυκαλλιέργειες όπερ σημαίνει ασχολία με τα χωράφια καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Αναλυτικά στον Μαραθώνα παράγονται 40 διαφορετικά είδη φυτικής παραγωγής, κηπευτικά, ελιές, μελίσσια, άνθη κ.α. σε επίπεδο υπαίθριων και θερμοκηπιακών καλλιεργειών. Χαρακτηριστικό ότι καθημερινά ο Μαραθώνας διαθέτει 450 έως 500 τόνους νωπών κηπευτικών που διοχετεύονται στους καταναλωτές μέσω των λαϊκών αγορών, της κεντρικής λαχαναγοράς και S/M.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η δραστηριότητα που αναπτύσσει ο σύλλογος σε πολλαπλά επίπεδα διοργανώνοντας συνεχείς ενημερωτικές ημερίδες σχετικά με την καλύτερη οργάνωση των μελών του συλλόγου, αλλά και την ενδελεχή ενημέρωση τους για τη σωστή ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων, που επιτυγχάνεται απ’ την ορθολογική χρήση φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο έμφαση στην προστασία τόσο των ίδιων των αγροτών, όσο και των καταναλωτών.

Μία απ’ τις καινοτόμες δράσεις του συλλόγου ήταν η πρωτοποριακή οργάνωση εξεταστικού κέντρου όπου πιστοποιημένη εταιρεία του Υπουργείου Γεωργίας & Τροφίμων, έδωσε πιστοποίηση ISO σ’ όλους τους εξεταζόμενους αγρότες που διέθεταν τα προς τούτο εχέγγυα,  τόσο του Μαραθώνα, αλλά και άλλων αγροτικών περιοχών της Αττικής και της επαρχίας.

Η κα Μαρτίνου, γνωστή για την ευαισθησία της σχετικά με τον πρωτογενή τομέα, δήλωσε ικανοποιημένη απ’ την ενδελεχή ενημέρωσή της πάνω στα σοβαρά θέματα του κλάδου και τα συμπεράσματα που έβγαλε απ’ τον διάλογο που παρακολούθησε μεταξύ των μελών του συλλόγου και των καθ’ ύλη υπευθύνων κρατικών λειτουργών και υποσχέθηκε να προωθήσει τα αιτήματα τους αμέσως μετά τις εκλογές στους Υπουργούς της νέας Κυβέρνησης, που όπως δείχνουν οι μετρήσεις θα είναι η Ν. Δημοκρατία. Υπενθύμισε δε τα λεγόμενα του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος υπόσχεται την πολιτική αλλαγή με επίκεντρο τις ανάγκες των πολιτών, κυρίως των παραγωγικών τάξεων, ώστε η πατρίδα μας να προχωρήσει στην οικονομική αυτοτέλεια, μέσω της ποιοτικής ανάπτυξης και των αναγκαίων επενδύσεων που θα συμβάλλουν στην υλοποίηση των υποσχέσεων για μείωση της φορολογίας και των εισφορών που θ’ ανακουφίσει όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες και κυρίως την μεσαία τάξη που έχει επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος απ’ τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν απ’ την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

 

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα