17.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΡωσία: «Αποφάσισα να πεθάνω στην πατρική γη, χωρίς ξένο αίμα στα χέρια...

Ρωσία: «Αποφάσισα να πεθάνω στην πατρική γη, χωρίς ξένο αίμα στα χέρια μου» – Σημείωμα 20χρονου αυτόχειρα

Ο 20χρονος στρατιώτης αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του στην Ρωσία, αφού δέχτηκε προσβολές από ανώτερούς του, επειδή δεν ήθελε να πάει στον πόλεμο.

Επιμέλεια Νατάσα Ρουγγέρη

Ο Σεργκέι Γκρίτιν, 20 ετών, ένας νεαρός από το Κόμι της Ρωσίας, ο οποίος έκανε υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, αυτοκτόνησε σε στρατιωτική βάση κοντά στη Μόσχα, όπως αναφέρθηκε σε κανάλια στο Telegram και επιβεβαίωσαν οι συγγενείς του στο 7×7. Οι συμπολεμιστές του Γκρίτιν φέρεται να τον βρήκαν κρεμασμένο με τη ζώνη του στις 10 Φεβρουαρίου, γράφει η ρωσική ανεξάρτητη εφημερίδα Novaya Gazeta Europe.

Το 7×7 διαθέτει φωτογραφία του σημειώματος θανάτου του 20χρονου, ενώ οι συγγενείς του επιβεβαίωσαν ότι ο γραφικός χαρακτήρας του ατόμου που έγραψε το σημείωμα μοιάζει πολύ με αυτόν του Σεργκέι Γκρίτιν. Το σημείωμα αναφέρει ότι ο νεαρός άνδρας «συμπεριλήφθηκε σε έναν κατάλογο εναλλαγής στρατιωτών που θα πήγαιναν στον πόλεμο της Ουκρανίας».

«Δεν μπορώ να περιγράψω την ταπείνωση»

Αναφέρεται επίσης ότι ο 20χρονος ζήτησε από τους ανώτερους αξιωματικούς του, να τον αφήσουν να μείνει εκεί όπου βρισκόταν, «αφού κανείς από τον λόχο μας δεν επέστρεψε ποτέ από εκεί», αλλά αυτό είχε ως μόνο αποτέλεσμα ο διοικητής και οι λοχίες του να «ενοχλούν συνεχώς» τον στρατεύσιμο με προσβολές.

«Δεν μπορώ να περιγράψω όλη την ταπείνωση που χρησιμοποίησε αυτό το απόβρασμα εναντίον μου, αλλά δεν μπορώ να ζήσω πλέον ούτε με αυτό. Πήρα μια απόφαση: Θα πεθάνω στον τόπο μου χωρίς ξένο αίμα στα χέρια μου», γράφει ο Σεργκέι.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ρωσίας υποσχέθηκε τον Οκτώβριο ότι οι άνδρες που θα κληθούν για υποχρεωτική στράτευση το φθινόπωρο (όλοι οι νέοι μεταξύ 18 και 27 ετών πρέπει να υπηρετήσουν στο ρωσικό στρατό για ένα έτος, εφόσον είναι σωματικά και πνευματικά ικανοί – δεν είναι το ίδιο με όσους επιστρατεύονται), δεν θα σταλούν στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα