17.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΡούλα Πισπιρίγκου: Καλείται σε απολογία για τους θανάτους της Μαλένας και της...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Καλείται σε απολογία για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας – Θα ζητήσει νέα προθεσμία

Οι δικαστικές αρχές θεωρούν ότι τα δύο μικρότερα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη κατέληξαν από εγκληματικές ενέργειες της μητέρας τους, Ρούλας Πισπιρίγκου

Νέα προθεσμία για την απολογία της αναμένεται ότι θα ζητήσει από την Ανακρίτρια, η Ρούλα Πισπιρίγκου που έχει κληθεί να λογοδοτήσει σήμερα για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Η 34χρονη, από την Πάτρα, η οποία αντιμετωπίζει και πάλι το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βάρος των δύο παιδιών της, προτίθεται να ζητήσει από την 35η Τακτική Ανακρίτρια να της δώσει νέα προθεσμία για την απολογία της, καθώς ο συνήγορός της θα βρίσκεται εκτός Αθήνας.

Έτσι θα ζητηθεί από την δικαστική λειτουργό επιπλέον χρόνος που θα αξιοποιηθεί από την υπεράσπιση της 34χρονης για να προετοιμάσει τον αντίλογο της στα στοιχεία που έφεραν την Ρούλα Πισπιρίγκου ενώπιον της Δικαιοσύνης για τους θανάτους των μικρότερων κοριτσιών της .

Υπενθυμίζεται πως βρίσκεται ήδη προφυλακιστέα στη πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού κατηγορούμενη για τη δολοφονία, της πρωτότοκης κόρης της, της 9χρονης Τζωρτζίνας,  με χορήγηση της φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνης.

Εγκληματικές ενέργειες

Η 34χρονη, θεωρείται υπαίτια για την δολοφονία της Μαλένας, 3,5 ετών, στις 13 Απριλίου 2019 ενώ το κοριτσάκι είχε κάνει επιτυχή θεραπεία για «λεμφαδενίτιδα τραχήλου δεξιάς γνάθου» αλλά και της μόλις έξι μηνών Ίριδας στις 21 Μαρτίου 2021.

Η Πισπιρίγκου μεταφέρθηκε από τις φυλακές στις 25 Οκτωβρίου στο ανακριτικό γραφείο και έλαβε από την Ανακρίτρια προθεσμία για σήμερα.  Οι δικαστικές αρχές θεωρούν ότι τα δύο μικρότερα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη κατέληξαν από εγκληματικές ενέργειες της μητέρας τους η οποία αναμένει ήδη τον προσδιορισμό της δίκης της για την υπόθεση της Τζωρτζίνας που κατέληξε τον Ιανουάριο του 2022.

Σύμφωνα με τον κ. Αλέξη Κούγια, συνήγορο της 34χρονης γυναίκας, όλη η ποινική υπόθεση που εκτυλίσσεται σε βάρος της εντολέως του, αποτελεί όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ, «μια άνευ προηγουμένου δικαστική πλάνη» που οφείλεται εν πολλοίς σε λάθος εκτιμήσεις ιατροδικαστών.

Η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου έχει δηλώσει πως θα προσέλθει στην Ανάκριση αμφισβητώντας τα στοιχεία της έρευνας των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα οι οποίοι, κατόπιν εντολής που έλαβαν από την Εισαγγελία, ερεύνησαν τους φακέλους των δύο παιδιών και συνέταξαν έκθεση σύμφωνα με την οποία οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας προκλήθηκαν από εξωγενείς παράγοντες και δεν αποδίδονται σε προϋπάρχοντα παθολογικά αίτια. Η πλευρά της κατηγορούμενης φαίνεται να έχει στην διάθεση της άλλες επιστημονικές θέσεις και εξηγήσεις για τα ζητήματα που θέτουν οι δικαστικές αρχές.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα