14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣεισμός στη Σάμο: Κατέρρευσε η οροφή του δημαρχείου - Επικοινωνία Πέτσα με...

Σεισμός στη Σάμο: Κατέρρευσε η οροφή του δημαρχείου – Επικοινωνία Πέτσα με τον δήμαρχο

Κλειστό το δημαρχείο του νησιού μετά την κατάρρευση

Ζημιές έχει προκαλέσει στη Σάμο ο σεισμός 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 31 Αυγούστου, με τον δήμαρχο Γιώργο Στάντζο να δημοσιεύει φωτογραφίες από το δημαρχείο, όπου έχει καταρρεύσει η στέγη. «Ο Θεός μας φύλαξε. Λόγω πτώσης οροφής προ ολίγου στο χώρο αναμονής του ισογείου του Δημαρχείου και μέχρι ολοκλήρωσης του ελέγχου παραμένει κλειστό», γράφει ο δήμαρχος στην ανάρτησή του, ενώ σε δεύτερο μήνυμά του στο Facebook αναφέρει πως του τηλεφώνησε ο αναπληρωτής Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, δείχνοντας την στήριξή του.

«Είναι μια ακολουθία που βρίσκεται σε εξέλιξη την οποία παρακολουθούμε με προσοχή. Έχουμε πλήρη αντίληψη των ρηγμάτων στην περιοχή», λέει στο CNN Greece ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Ευθύμιος Λέκκας. Ο ίδιος προσθέτει ότι «οι σεισμοί αυτοί δεν συνδέονται με το ρήγμα που προκάλεσε τον μεγάλο σεισμό του 2020».

Οι δύο σεισμοί

Νωρίτερα με διάστημα 14 λεπτών, σημειώθηκαν δύο σεισμοί στη Σάμο που ταρακούνησαν το νησί. Ο δεύτερος ήταν ισχυρότερος, της τάξης των 5,2 Ρίχτερ.
Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο της δεύτερης δόνησης εντοπίζεται 17χλμ. νοτιοδυτικά του Πυθαγορείου -στην ίδια ευθεία που σημειώθηκε και ο πρώτος σεισμός.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 12,8χλμ.

Μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα, είχε σημειωθεί δόνηση 4,7 Ρίχτερ στη Σάμο.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 15 χλμ νότιο-νοτιοδυτικά του Πυθαγορείου της Σάμου ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 13,5 χλμ.

Είναι μια ακολουθία που βρίσκεται σε εξέλιξη την οποία παρακολουθούμε με προσοχή. Έχουμε πλήρη αντίληψη των ρηγμάτων στην περιοχή», είχε δηλώσει στο CNN Greece ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Ευθύμιος Λέκκας .

Ο ίδιος προσθέτει ότι «οι σεισμοί αυτοί δεν συνδέονται με το ρήγμα που προκάλεσε τον μεγάλο σεισμό του 2020».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα