34.2 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣέριφος: Στάχτη και αποκαΐδια: Οι ζημιές που άφησε πίσω η φωτιά (φωτο)

Σέριφος: Στάχτη και αποκαΐδια: Οι ζημιές που άφησε πίσω η φωτιά (φωτο)

Η φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο στη Σέριφο αφήνει πίσω ζημιές και ένα μαύρο τοπίο.

Η Σέριφος από χθες, δεν είναι ίδια. Στη θάλασσα σταμάτησε η φωτιά που ξέσπασε στο νησί των Κυκλάδων κατακαίοντας τη νοτιοδυτική πλευρά και αφήνοντας ανεξίτηλα τα σημάδια της. Η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις καίγοντας σπίτια, αποθήκες και εκκλησίες, όπως δήλωσε (ΕΡΤ) ο δήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Ρεβίνθης.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου από την περιοχή Καμαλαύκα. Τα ξερά φρύγανα έθρεψαν τη φωτιά και σε συνδυασμό με τα σχεδόν 7 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή την βοήθησαν να κινείται και να δημιουργεί μέτωπα με μεγάλη ταχύτητα.

Κάηκαν σπίτια ενώ ήχησε τρεις φορές το 112

Από τις πρώτες ώρες μετά την έναρξη της φωτιάς κάποια σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ το Καλό Αμπέλι ήταν το επίκεντρο της καταστροφής. Αποκαρδιωτικές οι εικόνες από τη Σέριφο μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο Σάββατο (29/06)

«Όλη η νοτιοδυτική Σέριφος έχει καεί. Μιλάμε για μια έκταση όπου η φωτιά σταμάτησε στην θάλασσα. Καταφέραμε και ανακόψαμε την μια πλευρά του μετώπου, μας βοήθησε και ο άνεμος που την έσπρωχνε προς την καμένη έκταση, οπότε καταφέραμε να την σβήσουμε και εδώ, πάνω από την παραλία της Βαγιάς και από την πλευρά του Ράμμου, καταφέραμε και την σταματήσαμε», δήλωνε χθες (MEGA) o δήμαρχος Σερίφου, Κωνσταντίνος Ρεβίνθης.

Προληπτικά το 112 ήχησε για εκκένωση των περιοχών Γάνεμα, Βαγιά, Κουταλάς. Το πέρασμα του πύρινου μετώπου άφησε πίσω στάχτες και αποκαΐδια από τον Ράμο, το Καλό Αμπέλι ως την Βαγιά και ψηλότερα στο Όρος.

Οι εικόνες από τo ecoserifos.gr είναι ενδεικτικές της καταστροφής στη Σέριφο:

Σέριφος

Μαύρο παντού

Σέριφος

Ζημιές σε οικίες

Σέριφος

Η φωτιά απείλησε σπίτια

Σέριφος

Κάηκαν περιουσίες

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα