16.5 C
Athens
Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου, 2025

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣοβαρές ανησυχίες για το ένατο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα!

Σοβαρές ανησυχίες για το ένατο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα!

Ανακοινώθηκε το ένατο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Πρόκειται για Ελληνα ταξιδιώτη από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ο οποίος νοσηλεύεται σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας. Αυτή τη στιγμή γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του.

Ο ασθενής διεγνώσθη θετικός από τεστ που ανέλυσε το Ινστιτούτο Παστέρ.

Το πρωί είχε ανακοινωθεί το όγδοο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Πρόκειται για Έλληνα, άνδρα μέσης ηλικίας, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του και σχετίζεται με το πέμπτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, δηλαδή τη φίλη – ουσιαστικά – της 38χρονης γυναίκας, στην οποία διαγνώστηκε για πρώτη φορά ο κορωνοϊός στην Ελλάδα.

Ο ασθενής παραμένει σε απομόνωση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη, σε καλή κλινική κατάσταση.

Σε εγρήγορση οι ελληνικές αρχές

Αυξάνει την ετοιμότητά της η Ελλάδα για την επόμενη φάση της διάδοσης της νόσου COVID-19, η οποία  θα απαιτήσει νοσηλεία των βαρέως πασχόντων ασθενών σε νοσοκομείο ή σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Οι Έλληνες ειδικοί παρακολουθούν την πορεία των κρουσμάτων αλλά επικεντρώνονται και στην επόμενη φάση. Μιας πιθανής μεγάλης διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα, ενώ προετοιμάζονται αναλόγως γι’ αυτήν.

Η χώρα μας οφείλει να είναι προετοιμασμένη για μια πιθανή υγειονομική κρίση από τη διασπορά της νόσου που προκαλεί ο κοροναϊός, η οποία μπορεί να συμβεί – όπως και στο εξωτερικό – κυριολεκτικά “κάτω από τη μύτη μας”, όπως τόνισε χθες ο επιστημονικός υπεύθυνος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τη νόσο COVID-19 στην Ελλάδα, Σωτήρης Τσιόδρας.

«Ήδη έχουμε υιοθετήσει στρατηγικές αυτού του σεναρίου, να το αποφύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρονικά. Δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη αυτές τις ημέρες. Υπάρχουν συνάδελφοι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, που δουλεύουν σε μαθηματικά μοντέλα, τα οποία τις επόμενες μέρες μπορούμε να σας ανακοινώσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά, χωρίς να αποκλείει άνοδο των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες.

 

Τελευταία Νέα

Σετικά άρθρα
Επισκόπηση Απορρήτου

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες, όπως είναι η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η υποστήριξη στην ομάδα μας προκειμένου να κατανοεί ποιες ενότητες του ιστότοπου σάς φαίνονται πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πολιτική Απορρήτου.