23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες

Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες

Από την Τετάρτη η θερμοκρασία θα ανέβει σταδιακά σε όλη τη χώρα και θα ξεπεράσουμε τους 38 βαθμούς - τοπικά - το Σάββατο

Καλές καιρικές συνθήκες, εξασθενημένοι άνεμοι στα πελάγη και σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένονται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Αιτία είναι η επικράτηση ενός πεδίου υψηλών πιέσεων και θερμών αερίων μαζών στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, έως το Σάββατο 17/9 δεν αναμένονται αξιόλογα καιρικά φαινόμενα στη χώρα, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 Μποφόρ έως την Τετάρτη και τα 4 έως 5 Μποφόρ στη συνέχεια. Σημαντική σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από αύριο, η οποία θα κορυφωθεί το Σάββατο, οπότε κατά τόπους θα ξεπεράσει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, αύριο αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές και πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 9 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 14 έως 30, στη Θεσσαλία από 16 έως 31, στην Ήπειρο από 14 έως 31, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο από 15 έως 31, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 29, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 15 έως 29, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 18 έως 31, στις Κυκλάδες από 17 έως 28, στα Δωδεκάνησα από 22 έως 30 και στην Κρήτη από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Πώς θα εξελιχθεί το «κύμα» ζέστης

Ο καιρός αύριο αλλάζει, με καλοκαιρινές θερμοκρασίες έως και το τέλος της εβδομάδας. Καλές καιρικές συνθήκες, εξασθενημένοι άνεμοι στα πελάγη και σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένονται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Αιτία είναι η επικράτηση πεδίου υψηλών πιέσεων και θερμών αερίων μαζών στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο. kauasonas-kairosaurio-zesti-septemvrios-fthinoporo-kairos

Πιο αναλυτικά, έως το Σάββατο 17/09 δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα στη χώρα ενώ οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ έως και την Τετάρτη 14/09 και τα 4 έως 5 μποφόρ στη συνέχεια. Σημαντική σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τετάρτη 14/09, η οποία θα κορυφωθεί το Σάββατο 17/09, οπότε κατά τόπους θα ξεπεράσει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η κίνηση των αερίων μαζών σε ύψος περίπου 1500 μέτρων, επίπεδο που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των θερμοκρασιακών μεταβολών στην κατώτερη ατμόσφαιρα. Με γαλάζιες αποχρώσεις φαίνονται οι ψυχρότερες και με κόκκινες αποχρώσεις οι θερμότερες αέριες μάζες. 

Ο καιρός αύριο

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως της Πελοποννήσου.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, θα φτάσει στα βόρεια τους 27 με 29 βαθμούς, στα δυτικά τους 31 με 32 και στην υπόλοιπη χώρα τους 29 με 30 βαθμού Κελσίου. kairosaurio-zestiaurio

Ο καιρός την Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. kairospempti-kairoszesti-KAUSONAS

Ο καιρός την Παρασκευή

Γενικά αίθριος καιρός.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα νότια έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. KAIROSPARASKEUI-KAUSONAS

Καύσωνας με 40άρια το Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός. Από το βράδυ στα βορειοδυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή kairos-kairosaurio-kairossavvato-septemvris

Ο καιρός την Κυριακή

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ που βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους τοπικά έως 7 μποφόρ .
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως δυτικά και τα βόρεια.

KAIROSKIRIAKI-KAUSONAS
Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα