20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣτην Αθήνα λεωφορείο με 36 Ουκρανούς πρόσφυγες

Στην Αθήνα λεωφορείο με 36 Ουκρανούς πρόσφυγες

Μετά από πολλές ώρες ταλαιπωρίαςλεωφορείο με 36 πρόσφυγες από την Ουκρανία έφτασε στην Αθήνα το πρωί της Δευτέρας.

Ο κόσμος περπάτησε περισσότερες από 10 ώρες για να φθάσει στα σύνορα με τη Ρουμανία και μετά από ένα ταξίδι 20 ωρών έφτασαν στην Ελλάδα.

Στην κάμερα της ΕΡΤ δηλώνουν συγκλονισμένοι για όσα συμβαίνουν στη χώρα τους, ενώ πολλοί τόνισαν ότι έχουν συγγενείς σε Κρήτη και Εύβοια.

Όμως πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν κανέναν στη χώρα μας και ελπίζουν για ένα καλύτερο αύριο, την ώρα που η πατρίδα τους βομβαρδίζεται από τις ρωσικές δυνάμεις.

Για τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση στην ευρωπαϊκή ήπειρο εδώ και πολλά χρόνια έκανε λόγο ο Επίτροπος Διαχείρισης κρίσεων, Γιάνες Λέναρσιτς, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ σημειώνοντας ότι ο αριθμός των εκτοπισμένων Ουκρανών μπορεί να ξεπεράσει τα 7 εκατομμύρια.

«Για την ανθρωπιστική κατάσταση συνολικά, ο επί του παρόντος αναμενόμενος αριθμός των εκτοπισμένων Ουκρανών είναι πάνω από 7 εκατομμύρια», τόνισε ο κ. Λέναρσιτς.

Όπως ανακοίνωσε την Κυριακή η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, περίπου 368.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία σε γειτονικές χώρες, καθώς ο αριθμός των προσφύγων «συνεχίζει να αυξάνεται».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα