24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣύγχυση με το φρικτό δυστύχημα με το ελικόπτερο – Φίλοι του θύματος...

Σύγχυση με το φρικτό δυστύχημα με το ελικόπτερο – Φίλοι του θύματος ανατρέπουν τα δεδομένα

Ο Jack Fenton από τη Βρετανία έχασε με φριχτό τρόπο τη ζωή του, όταν διαμελίστηκε από έλικα ελικοπτέρου. Είχε μόλις προσγειωθεί στα Σπάτα με την παρέα του που επέστρεφαν από Μύκονο

Συγκλονίζει το δυστύχημα που σημειώθηκε σε ελικοδρόμιο στα Σπάτα, όταν ο Τζακ Φέντον (Jack Fenton) χτυπήθηκε από τον έλικα ελικοπτέρου και διαμελίστηκε. Αρχικές πληροφορίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα ανέφεραν ότι το θύμα χρησιμοποιούσε το κινητό του όταν σκοτώθηκε, ενώ πιθανότατα έκανε κάποια κλήση ή προσπαθούσε να βγάλει selfie και έτσι βρήκε τραγικό θάνατο, με φίλο του να ανατρέπει τα δεδομένα.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως η ΕΛ.ΑΣ στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως το θύμα, «ο Fenton Jack, κινήθηκε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου και τον χτύπησε ο πίσω μικρός έλικας στο πίσω μέρος του κεφαλιού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του».

Συγκεκριμένα, ο 20χρονος Jack Stanton – Gleaves, δήλωσε στη Daily Mail:

«Δεν δόθηκαν οδηγίες κατά την έξοδο από το ελικόπτερο και κανείς δεν μας συνόδευσε στο σαλόνι. Το μόνο που έκαναν ήταν να μας ανοίξουν τις πόρτες. Αποβιβαστήκαμε μόνοι μας και κανείς δεν εμπόδισε τον Τζακ να πάει στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου. Κανείς μας δεν έφτασε στο σαλόνι πριν συμβεί το ατύχημα, πρόσθεσε ο νεαρός. Άκουσα ανθρώπους να λένε ότι ο Τζακ μιλούσε στο τηλέφωνό του και έτρεξε πίσω στο ελικόπτερο και αυτό είναι εντελώς αναληθές. Δεν μιλούσε στο τηλέφωνό του και δεν ξέρω γιατί στράφηκε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, Ιωάννης Κονδύλης, δήλωσε νωρίτερα σήμερα στο ίδιο μέσο ότι ο Τζακ αψήφησε τις εντολές τρέχοντας πίσω προς το ελικόπτερο με το τηλέφωνό του στο αυτί.

Υποστήριξε: «Και οι τέσσερις επιβάτες είχαν αποβιβαστεί και συνοδεύονταν σε ιδιωτικό σαλόνι αναμένοντας μια ιδιωτική πτήση για το Λονδίνο. Αλλά καθώς βρίσκονταν στο σαλόνι, το θύμα ξέφυγε και επέστρεψε στην πίστα τρέχοντας προς το ελικόπτερο με γρήγορο ρυθμό».

«Οι μάρτυρες με τους οποίους μιλήσαμε είπαν ότι είχε ένα τηλέφωνο στο αυτί του και προχωρούσε γρήγορα προς το ελικόπτερο, αψηφώντας το προσωπικό εδάφους που του φώναζε «Σταμάτα! Σταμάτα!»» ισχυρίζεται.

«Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα συνέβη το τραγικό ατύχημα. Ήταν φρικτό» προσθέτει. 

Η ταυτότητα του θύματος

Ο νεαρός είναι γόνος πλούσιας οικογένειας, που βρισκόταν στην Ελλάδα για διακοπές με τρεις φίλους του και τους γονείς του. Ο Jack Fenton επέστρεφε από διακοπές στη Μύκονο και επέβαινε σε ελικόπτερο Bell 407 με τρεις φίλους του. Σε ένα δεύτερο ελικόπτερο επέβαιναν οι γονείς του. Χτυπήθηκε και διαμελίστηκε από τον έλικα όταν προχώρησε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου, ενώ οι κινητήρες του ήταν ακόμη σε λειτουργία.

Φοιτητής στο πανεπιστήμιο Oxford Brookes στην Οξφόρδη, φοιτούσε στο οικοτροφείο Sutton Valence στο Κεντ του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου τα δίδακτρα ήταν 36.000 λίρες τον χρόνο. Οι γονείς του ακολουθούσαν με ένα δεύτερο ελικόπτερο που είχαν νοικιάσει από τη Μύκονο στην Αθήνα. Στη συνέχεια, όλοι μαζί θα επέβαιναν σε αυτοκίνητα προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και θα πετούσαν πίσω στη Βρετανία, αφού είχαν ολοκληρώσει τις διακοπές τους.  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα