16.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΘυελλώδεις άνεμοι ξεριζώνουν δέντρα σε Ραφήνα και Πικέρμι

Θυελλώδεις άνεμοι ξεριζώνουν δέντρα σε Ραφήνα και Πικέρμι

Επί ποδός πολέμου βρίσκεται η πολιτική προστασία του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι ξεριζώνουν δέντρα και στις δύο δημοτικές κοινότητες, Ραφήνα και Πικέρμι, με αποτέλεσμα τα συνεργεία να δουλεύουν πυρετωδώς κόβοντας τα πεσμένα δέντρα ώστε να παραμείνουν ανοικτοί οι δρόμοι. Μέχρι στιγμής τα περισσότερα δέντρα έχουν πέσει στη Ραφήνα και στο Ντράφι.

Με επικείμενη την ένταση των φαινομένων από το βράδυ, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και κατά τη διάρκεια που οδηγούν, αλλά και ως προς το χώρο που επιλέγουν να παρκάρουν τα οχήματά τους στο δρόμο. Καλό είναι ν’ αποφεύγουν να τα αφήνουν κάτω από ψηλά δέντρα, καθώς η συνεχής βροχόπτωση έχει μαλακώσει το χώμα οπότε ο αέρας με τα πολλά μποφόρ εύκολα τα ρίχνει στο έδαφος.

Να σημειωθεί ότι και μεγάλα δέντρα στις αυλές σπιτιών ακόμα κι αν αντέχουν μέχρι στιγμής να παραμένουν όρθια, έχουν υποστεί αποκοπή μεγάλων κλαριών εξ ίσου επικίνδυνων αν πέσουν πάνω σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα πολύ δε περισσότερο πάνω σε πεζούς.

Συνιστάται λοιπόν πολλή προσοχή προς αποφυγή δυσάρεστων γεγονότων.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα